Boc, despre votul lui Teo Trandafir: Nu cred că a fost un gest care să facă onoare PDL

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că gestul deputatului PDL Teo Trandafir de a vota moţiunea de cenzură i-a adus acesteia "un punct de imagine pe termen scurt", arătând că nu crede că demersul acesteia face onoare PDL.

103 afișări
Imaginea articolului Boc, despre votul lui Teo Trandafir: Nu cred că a fost un gest care să facă onoare PDL

Boc, despre votul lui Teo Trandafir: Nu cred că a fost un gest care să facă onoare PDL (Imagine: Razvan Chirită/Mediafax Foto)

"Nu cred că a fost un gest care să facă onoare PDL. Poate a fost un gest care (...) i-a mai adus un punct de imagine pe termen scurt, dar adevăratele resurse ale PDL se văd la greu pentru că pentru oricine este uşor, într-un moment dificil, să faci campanie proprie, uitând că fără partid nu erai acolo unde ai fost şi să-i întorci spatele. Dar asta ţine de decizia personală a fiecăruia, iar grupul şi partidul vor trebui să judece în consecinţă", a spus premierul Emil Boc.

El a făcut aceste precizări după ce a participat la şedinţa de grup a deputaţilor PDL, şedinţă la care s-a discutat, printre altele, situaţia parlamentarilor PDL care au votat moţiunea de cenzură.

Emil Boc a fost întrebat de ziarişti dacă parlamentarii care au votat moţiunea ar trebui să fie excluşi din partid.

Premierul Boc a arătat că, potrivit Statutului PDL, grupurile parlamentare sunt autonome şi ele sunt cele care fac prima evaluare şi propunerea aferentă Biroului Permanent Naţional.

"Biroul Permanent Naţional este cel care decide prin vot secret, urmând ca CNC să valideze propunerea BPN. Aceasta a fost procedura şi în cazul domnului deputat Daniel Oajdea", a explicat Boc.

Moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de PSD, a fost respinsă, marţi, în Parlament, fiind întrunite 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare. De asemenea, au fost înregistrate 197 de voturi "împotriva" moţiunii, iar trei voturi au fost anulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici