Boc: Liderii PDL au discutat despre propunerile pentru CA ale SRTv şi SRR

Liderii PDL au discutat, duminică seară, numai despre nominalizările pentru Consiliile de Administraţie ale SRTv şi SRR, a declarat liderul democrat-liberal Emil Boc, care a evitat să precizeze numele celor propuşi pentru aceste instituţii.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Liderii PDL au discutat despre propunerile pentru CA ale SRTv şi SRR

Boc: Liderii PDL au discutat despre propunerile pentru CA ale SRTv şi SRR (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am discutat în legătură cu nominalizările pentru Consiliile de Administraţie, mâine (luni - n.r.) dimineaţă le vom finaliza şi le vom înainta Parlamentuluui în termenul legal", a spus Boc, la finalul reuniunii conducerii PDL.

Întrebat care ar fi propunerile PDL pentru cele două Consilii de Administraţie, Boc a spus: "Mâine dimineaţă le aveţi pe tavă".

Preşedintele PDL a susţinut că la reuniune nu s-au abordat alte teme.

"Numai despre asta am discutat", a spus Boc.

Şedinţa conducerii PDL a durat circa trei ore.

Liderii PDL au discutat şi miercuri seară despre propunerile pentru Consiliile de Administraţie ale SRTV şi SRR, stabilindu-se ca până luni să se găsească un membru PDL potrivit pentru şefia TVR, vehiculându-se, pe de altă parte, pentru post, numele Florin Călinescu, Rodica Culcer şi Cristian Hriţuc. Surse din partid au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că liderii PDL au analizat o listă lungă de candidaţi pentru şefia TVR, unii dintre aceştia fiind membri PDL.

În urma negocierilor între partidele parlamentare, democrat-liberalilor le revin trei locuri în Consiliul de Administraţie al SRTV şi două locuri în CA al SRR, democrat-liberalii urmând să preia şefia TVR, iar UDMR pe cea a SRR.

Audierile candidaţilor pentru CA ale SRTv şi SRR urmează să aibă loc, luni, la ora 16.00, în comisiile parlamentare de cultură. Candidaturile pot fi depuse până luni, la ora 14.00.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au decis convocarea unei şedinţe de plen reunit, marţi, pentru desmenarea Consiliilor de Administraţie ale SRR şi SRTv, stabilirea componenţei Consiliului Fiscal şi numirea unui vicepreşedinte al CNVM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici