Boc: Nu mi-a fost solicitată o vilă de protocol ca locuinţă după terminarea mandatului preşedintelui

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele nu i-a solicitat niciodată atribuirea vreunei vile de protocol pentru instituţia prezidenţială şi că nu i-a fost solicitată vreo astfel de vilă în perspectiva unei locuinţe după terminarea mandatului.

592 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu mi-a fost solicitată o vilă de protocol ca locuinţă după terminarea mandatului preşedintelui

Boc: Nu mi-a fost solicitată o vilă de protocol ca locuinţă după terminarea mandatului preşedintelui

"Niciodată preşedintele României nu mi-a solicitat, în calitate de prim-ministru, atribuirea vreunei vile de protocol pentru instituţia prezidenţială. Cu atât mai mult, niciodată nu mi-a fost solicitată vreo vilă de protocol în perspectiva unei locuinţe după terminarea mandatului de preşedinte al României. Din acest punct de vedere, pot să afirm clar şi răspicat că o asemenea solicitare nu a existat din partea preşedintelui României şi, din acest punct de vedere, afirmaţiile premierului nu au acoperire în realitate", a declarat Boc pentru MEDIAFAX.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

"În 2010-2011, când se tăiau salarii şi pensii, când am făcut cu toţii eforturi foarte mari de a rămâne la o viaţă cât de cât decentă, această locuinţă care aparţine RA-APPS din şi la solicitarea preşedintelui Băsescu a fost pregătită, investindu-se peste un milion de euro în repararea sa, pentru, probabil, a fi ocupată de preşedinte imediat după îşi termină mandatul. Peste un milion de euro pentru confortul viitor al preşedintelui Băsescu. Cred că faimosul slogan "Să trăiţi bine!" se aplică doar aici şi cred că în aceşti doi ani de criză nu ştiu câţi români au putut să-şi facă o casă nouă, dar ştiu sigur că niciun român nu şi-a făcut o casă nouă din bani publici, asta e absolut sigur; cu excepţia preşedintelui Băsescu. Sper ca preşedintele Băsescu să-şi ceară scuze public celor care în 2010 şi în 2011, când domnia sa cheltuia un milion de euro pentru a-şi amenaja casa, au suferit în această perioadă", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici