Boc: Nu simt bucurie, ştiu ce greu trăiesc oamenii, nu am fost niciodată desprins de realitate

Premierul Emil Boc a declarat, după respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, că nu simte un motiv de bucurie, ci o maximă responsabilitate pentru aplicarea unor măsuri nepopulare, dar necesare, susţinând totodată că ştie cât de greu trăiesc oamenii şi că nu a fost niciodată desprins de realitate.

11 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu simt bucurie, ştiu ce greu trăiesc oamenii, nu am fost niciodată desprins de realitate

Boc: Nu simt bucurie, ştiu ce greu trăiesc oamenii, nu am fost niciodată desprins de realitate (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Respingerea moţiunii de cenzură nu este neapărat un motiv de bucurie, ci un prilej de maximă responsabilitate, pentru că în acest moment au fost luate decizii nepopulare şi dureroase pentru milioane de români, dar care din nefericire sunt singurele care ne pot ajuta să ieşim din situaţia dificilă îm care ne aflăm. Nu simt bucurie, ci o imensă responsabilitate în a gestiona treburile ţării împreună cu Guvernul, pentru a asigura creşterea economică, plata salariilor şi pensiilor şi a ieşi cât mai repede din această perioadă dificilă", a spus Boc.

El a susţinut totodată că ştie cât de greu trăiesc oamenii şi că niciodată nu s-a desprins de realitate.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost respinsă la Parlament, întrunind doar 228 de voturi "pentru", în condiţiile în care, pentru a fi adoptată, ar fi fost nevoie de 236 de voturi. 197 de voturi au fost "împotriva" moţiunii, iar trei voturi au fost anulate.

Constituţia prevede că Senatul şi Camera Deputaţilor, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Astfel, pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, ar fi necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici