Boc: Numele PNL pentru PDL, nedrept cu membrii de partid obişnuiţi. Cu numele ar mai trebui aşteptat

Fostul preşedinte democrat-liberal Emil Boc susţine că numele PNL pentru PDL este "nedrept cu membrii de partid obişnuiţi", care nu doresc "topirea" PDL în PNL, el apreciind că ar mai trebui aşteptat cu numele noii formaţiuni de dreapta.

558 afișări
Imaginea articolului Boc: Numele PNL pentru PDL, nedrept cu membrii de partid obişnuiţi. Cu numele ar mai trebui aşteptat

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că foarte mulţi membri simpli ai partidului i-au spus că numele PDL este în conştiinţa fiecăruia şi ei nu doresc "topirea" PDL în PNL.

"Numele PNL pentru PDL este nedrept cu membrii de partid obişnuiţi. Este foarte bine că se face alianţă PDL-PNL, pe care o susţin cu toată convingerea, dar cu numele noii formaţiuni ar mai trebui aşteptat. M-au sunat foarte mulţi membri de partid obişnuiţi care şi ei susţin alianţa fără echivoc, dar nu doresc topirea PDL în PNL. Mi-au spus foarte mulţi membri simpli că numele PDL este în conştiinţa fiecărui membru, nume de care se leagă cele mai inportante victorii politice de după 1989", a spus Boc.

Potrivit acestuia, victoriile politice care compun brandul PDL nu sunt puţine, făcând referire la câştigarea, de două ori, a funcţiei de preşedinte al României, la faptul că partidul a dat primari generali ai Capitalei, un guvern, miniştri şi a declanşat "reformele fundamentale ale statului român în cele mai grele perioade de după cel de-al Doilea Război Mondial".

"Sunt elemente care ţin de conştiinţa fiecărui membru, de brandul PDL şi îţi este greu să le vezi topite în PNL. Ideea unei alianţe e extraordinară şi trebuie susţinută cu toată convingerea de către toţi. Poate că această soluţie cu numele ar mai putea aştepta, astfel încât să ai toţi membrii de partid mulţumiţi şi mobilizaţi în perspectiva viitoarei confruntări politice cu PSD de la prezidenţiale, care nu va fi uşoară. Ceea ce spun este vocea mai multor membri obişnuiţi ai PDL", a afirmat Emil Boc.

El a menţionat că decizia privind numele viitoarei formaţiuni de dreapta aparţine conducerii PDL şi Convenţiei Naţionale, dar a susţinut că "lucrurile trebuie discutate", pentru a putea fi adunate toate resursele pe care cele două partide le au, dar şi cele de pe dreapta, pentru a învinge PSD la prezidenţiale.

"M-aş uita la fiecare nuanţă, la fiecare sensibilitate şi aş aduna tot ce se poate pozitiv pentru a concentra energiile spre un succes la alegerile din toamnă", a menţionat Emil Boc.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că numele viitorului partid, rezultat din fuziunea PNL-PDL, va fi PNL, iar sediul noii formaţiuni va fi în Aleea Modrogan numărul 1.

La rândul său, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că PNL şi PDL vor fuziona prin contopire, cu paritate de "unu la unu", fiind o construcţie pe bază de încredere, iar sigla noului partid va fi o săgeată într-un cerc cu steluţele UE şi culorile PPE, albastru şi alb.

Congresul de fuziune al celor două partide va avea loc în 26 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici