Boc: Opoziţia sfidează democraţia pentru că nu susţine modificarea Constituţiei în mandatul actual

Premierul Emil Boc a acuzat opoziţia miercuri că nu ţine cont de interesul naţional şi sfidează democraţia pentru că nu susţine modificarea Constituţiei în mandatul actual.

247 afișări
Imaginea articolului Boc: Opoziţia sfidează democraţia pentru că nu susţine modificarea Constituţiei în mandatul actual

Boc: Opoziţia sfidează democraţia pentru că nu susţine modificarea Constituţiei în mandatul actual (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit liderului PDL, opţiunea opoziţiei de a nu susţine modificarea Constituţiei în mandatul actual reprezintă o greşeală, pentru că nu se ţine cont de interesul naţional, acest fapt reprezentând o sfidare a cadrului fundamental al democraţiei.

"Aş face o consideraţie referitoare la opţiunea opoziţiei de a nu susţine în acest mandat modificările constituţionale. Este o greşeală care nu ţine cont de interesul naţional. Dacă opoziţia, oricare ar fi ea, s-ar raporta mereu spunând «nu acum, în mandatul următor», niciodată nu am avea o revizuire a Constituţiei. Or, o revizuire a Constituţiei este necesară din când în când. Dacă în 2003, opoziţia de atunci ar fi spus «nu acum, să amânăm», nu am fi avut modificarea Constituţiei. De ce? Pentru că este necesară o majoritate de două treimi. În orice moment, dacă opoziţia, oricare ar fi ea, ar spune «nu vrem să modificăm», atunci întrebarea se pune: mai are rost să chemăm oamenii la referendum, să le cerem părerea, dacă opoziţia spune permanent «să nu modificăm Constituţia»?", a comentat Boc.

El a făcut aceste consideraţii la o conferinţă organizată de Cristian Diaconescu pe tema revizuirii Constuţiei.

Premierul a mai spus că, în opinia sa, gestul opoziţiei actuale faţă de revizuirea Constituţiei este "o sfidare a cadrului fundamental al democraţiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici