Boc propune Parlamentului un pact pe 2012 pentru menţinerea stabilităţii economice şi politice

Premierul Emil Boc a propus Parlamentului un pact pe 2012 pentru menţinerea stabilităţii economice şi politice, arătând că această stabilitate este soluţia pentru ca România să îşi păstreze credibilitatea externă.

323 afișări
Imaginea articolului Boc propune Parlamentului un pact pe 2012 pentru menţinerea stabilităţii economice şi politice

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a arătat că actualul mod de a face politică nu mai poate fi acceptat pentru "anii pe care îi avem în faţă de criză economică".

"Clasa politică din ultimii 20 ani s-a concentrat pe o singură modalitate de lucru: confruntare, unii să dispară, ceilalţi să ia puterea. Nu cred că este un mod de a face politică specific anilor pe care îi avem în faţă de criză economică. Cred că este un moment în care putem schimba cursul politicii în România, de la confruntare la competiţie în interes naţional. Vă invit ca, astăzi, soluţiile care ne unesc şi nu ne dezbină să fie acelea care să conducă mai departe România spre ceea ce înseamnă viitorul ei. Stabilitate avem, depinde de noi să nu o compromitem", a spus Boc, în plenul Parlamentului.

El a arătat că aşteaptă din partea opoziţiei propunerile pentru Consiliul de Dialog Economic, arătând că admite că Guvernul nu deţine monopolul adevărului şi că soluţiile sale sunt perfecte

Premierul Emil Boc a insistat în Parlament pentru menţinerea stabilităţii economice, spunând că înţelege nemulţumirea oamenilor care nu se pot încălzi cu cifre macroeconomice, dar că aceştia trebuie să înţeleagă că măsurile adoptate de Guvern erau necesare în contextul crizei economice.

El a arătat că ştie problemele oamenilor, care nu se încălzesc cu cifre macoeconomice, şi că este greu de explicat acestora că măsurile adoptate de Guvern erau necesare.

Şeful Guvernului a atenţionat totodată opoziţia că oamenii sunt nemulţumiţi de tot ceea ce înseamnă politică în ultimii 20 ani, astfel că politicienii au obligaţia să îşi schimbe comportamentul, renunţând la aroganţă şi lipsă de comunicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici