Boc: Raportul CE este unul corect tehnic, dar dezechilibrat din punct de vedere politic

Raportul Comisiei Europene privind situaţia din justiţie este unul corect tehnic, dar dezechilibrat din punct de vedere politic, conform aprecierii autorităţilor române, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, în şedinţa de guvern la care a fost prezent şi preşedintele Băsescu.

23 afișări
Imaginea articolului Boc: Raportul CE este unul corect tehnic, dar dezechilibrat din punct de vedere politic

Boc: Raportul CE este unul corect tehnic, dar dezechilibrat din punct de vedere politic (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Un raport corect din punct de vedere tehnic, dezechilibrat din punct de vedere politic, după aprecierile noastre. Dar eu cred că lucrurile trebuie să le privim în continuare cu responsabilitate şi ceea ce a rămas de făcut să fie terminat cu maximă urgenţă", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că formularea din raportul CE că "România încalcă angajamentele asumate" este "inacceptabilă", iar partea română nu poate accepta o astfel de "exagerare" şi doreşte revenirea la o "abordare echilibrată".

El a precizat că România va face un raport referitor care "să clarifice" îndeplinirea de către ţara noastră a angajamentelor asumate la aderarea la UE, pe care îl va trimite statelor membre şi Comisiei Europene.

Întrebat cine va face acest raport, Băsescu a răspuns: "Guvernul".

Miercuri, preşedintele a sosit la Palatul Victoria, unde miniştrii s-au reunit pentru şedinţa Guvernului, şi a anunţat că i-a invitat pentru joi pe toţi ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, pentru a le prezenta punctul de vedere al României faţă de ultimul raport al Comisiei Europene privind situaţia din justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici