Boc: Referendumul iniţiat de preşedinte, soluţia prin care parlamentarii să primească o lecţie

Referendumul iniţial de preşedinte pentru un Legislativ unicameral este soluţia prin care parlamentarii vor primi o lecţie din partea populaţiei şi vor fi obligaţi să renunţe la privilegii, a declarat premierul Emil Boc, care a apreciat că opţiunea pentru un Parlament redus va fi de peste 80%.

23 afișări
Imaginea articolului Boc: Referendumul iniţiat de preşedinte, soluţia prin care parlamentarii să primească o lecţie

Boc: Referendumul iniţiat de preşedinte, soluţia prin care parlamentarii să primească o lecţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Referendumul este necesar, pentru că altfel parlamentarii nu vor renunţa niciodată la privilegii. Trebuie să vină românii să le dea o lecţie parlamentarilor şi să le spună că nu au nicio şansă şi că trebuie să îşi reducă privilegiile", a spus Boc, adăugând că de aici trebuie să înceapă "strânsul curelei".

El a explicat că numărul maxim de 300 parlamentari trebuie introdus în Constituţie, prin revizuirea acesteia, şi nu într-un proiect de lege, cum propune PNL, care poate fi modificat ulterior.

Premierul interimar a anunţat din nou că Guvernul se va reuni, vineri, în şedinţă, pentru a aproba actele normative care vor permite organizarea referendumului în secţiile în care se va vota şi pentru alegeri prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a semnat decretul pentru organizarea referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 în 22 noiembrie, odată cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici