Boc: Reforma în sănătate trebuie finalizată, tot personalul medical este redistribuit

Premierul Emil Boc a spus, sâmbătă, că personalul medical din spitalele care au fost închise la 1 aprilie va fi redistribuit, iar întrebat ce se va întâmpla cu angajaţii TESA din unităţile sanitare respective, el a răspuns: "Dacă vă pierdeţi locul de muncă, cine are grijă de dumneavoastră?".

75 afișări
Imaginea articolului Boc: Reforma în sănătate trebuie finalizată, tot personalul medical este redistribuit

Boc: Reforma în sănătate trebuie finalizată, tot personalul medical este redistribuit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a fost întrebat, sâmbătă, pe şantierul autostrăzii Deva-Orăştie de la Turdaş, cum comentează nemulţumirile oamenilor faţă de închiderea spitalelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Reforma în sănătate trebuie finalizată. Eu cred că avem nevoie de spitale performante în care să fie salvate cu adevărat vieţile oamenilor. Tot personalul medical este redistribuit, potrivit legii. Cu alte cuvinte, cei care optează pentru redistribuire au locul asigurat în sistem, deja prima etapă a fost încheiată. Acum este etapa a doua în judeţele limitrofe şi va fi a treia etapă la nivel naţional, pentru ca tot personalul medical să-şi poată păstra locul de muncă", a răspuns Boc.

De asemenea, premierul a fost întrebat ce se va întâmpla cu personalul TESA din aceste spitale închise, angajaţi care nu au fost redistribuiţi şi nici nu pot intra în şomaj.

"Dacă vă pierdeţi locul de muncă, cine are grijă de dumneavostră?", i-a răspuns Boc jurnalistului care i se adresase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici