Sulfina Barbu susţine că reforma în sănătate este necesară, dar comunicarea a fost deficitară

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu, consideră că reforma în sistemul sanitar este o măsură necesară, menţionând însă că modul în care acest lucru s-a comunicat de către Ministerul Sănătăţii şi administraţiile locale a fost deficitar.

53 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu susţine că reforma în sănătate este necesară, dar comunicarea a fost deficitară

Sulfina Barbu susţine că reforma în sănătate este necesară, dar comunicarea a fost deficitară (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, corespondentului MEDIAFAX, că reforma în sănătate este o măsură necesară, menţionând însă că a fost deficitar modul în care a fost comunicat acest lucru de către Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale.

"Am avut mai multe întâlniri cu domnul ministru Cseke şi cu reprezentanţii de la Ministerul Sănătăţii la Parlament şi consider că era o măsură necesară, dar, din păcate, nu s-au comunicat toate datele", a afirmat deputatul PDL.

Sulfina Barbu a menţionat, în acest context, că numărul de spitale şi cel al paturilor din unităţile sanitare din România era mai mare decât media europeană, adăugând că eficienţa acestor spitale a fost analizată de o comisie de specialişti, inclusiv de la Banca Mondială, iar lista spitalelor care urmau să fie închise a fost făcută cu ajutorul acestor specialişti.

"Deci nu a fost o listă aleatorie, ci după analize îndelungate. Păcat că nu s-a comunicat această analiză", a spus Sulfina Barbu.

Ea a precizat că nimeni din sistemul medical nu îşi va pierde locul de muncă, menţionând că acest lucru s-a dezbătut în Parlament, în consultările cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Deputatul PDL a apreciat că un rol important îl au autorităţile publice locale, deoarece aceste spitale au fost transferate la autorităţile locale.

"În concluzie: a fost prost comunicată această măsură de restructurare, din partea ministerului şi din partea autorităţilor locale, pentru că sunt responsabili în egală măsură. Autorităţile locale au preluat aceste spitale, au fost discuţii inclusiv la Asociaţia Oraşelor, Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Consiliilor Judeţene. Spitalele au fost preluate fără datorii la vremea respectivă, dar comunicarea a fost deficitară şi mă refer în primul rând la comunicarea publică. Măsurile sunt fundamentate, există nişte studii, analize, studii de impact care arată care vor fi economiile după aceste comasări. Economiile financiare, din păcate, nu au fost comunicate public, dar măsura era necesară", a conchis deputatul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici