Boc: Se pare că Legea ANI ar putea fi boicotată de PSD şi de opoziţie la Senat

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că se pare că Legea ANI ar putea fi boicotată, la Senat, de PSD şi de alte partide de opoziţie şi a făcut un apel la responsabilitatea tuturor politicienilor "să nu se ascundă în spatele uşilor capitonate" în privinţa transparenţei averilor.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: Se pare că Legea ANI ar putea fi boicotată de PSD şi de opoziţie la Senat

Boc: Se pare că Legea ANI ar putea fi boicotată de PSD şi de opoziţie la Senat (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"Am văzut reacţia unor partide politice cu privire la Legea ANI. Legea ANI, aş vrea să înţeleagă toată clasa politică, reprezintă nu doar o obligaţie a unui partid sau a unui Guvern, este obligaţia României care atunci când s-a integrat în UE şi-a luat anumite angajamente. De aceea, fac un apel la responsabilitatea tuturor politicienilor care compun astăzi clasa politică, să nu se ascundă în spatele uşilor capitonate, ci să răspundă nevoilor românilor de transparenţă cu privire la declararea averilor demnitarilor", a precizat Emil Boc, înainte de şedinţa BPN a PDL.

Prim-ministrul a spus că în coaliţie nu sunt probleme în legătură cu Legea ANI şi nu au existat niciun fel de obiecţii la promovarea actului normativ aşa cum a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi agreată de către Guvern.

El a arătat că, din păcate, Legea ANI se doreşte a fi boicotată de către PSD şi de alte partide din opoziţie. "În coaliţie nu sunt probleme, am discutat dimineaţă acest subiect, dar prin faptul că această lege se pare că se doreşte a fi boicotată de către PSD şi de alte partide din opoziţie, cred că ar trebui să ne dea de gândit nouă ca ţară şi ca politicieni", a afirmat Boc.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că senatorii partidului vor asigura cvorumul necesar pentru şedinţa Senatului de marţi, însă se vor abţine de la votul asupra Legii Agenţiei Naţionale de Integritate.

"Ne vom abţine de la vot, dacă coaliţia de guvernare are majoritatea necesară, să îşi treacă legea, noi vom asigura cvorumul, dar nu vom vota, atât timp cât Guvernul României, poate fiind în vacanţă sau din lipsă de competenţă, nu a fost capabil să vină cu un proiect de act normativ care să respecte şi cerinţele Comisiei Europene, şi deciziile Curţii Constituţionale", a afirmat el.

Pe de altă parte, Ponta a precizat că senatorii PSD vor susţine, la dezbaterea OUG privind modificarea Codului Fiscal, respingerea majorării TVA de la 19%la 24% şi introducerea unei cote de 5% pentru alimentele de bază. De asemenea, senatorii PSD vor susţine şi un amendament al PNL, referitor la diminuarea TVA la 5% pentru construcţii.

Preşedintele PSD a menţionat că senatorii partidului vor vota şi împotriva OUG privind descentralizarea în sistemul medical, dacă amendamentele propuse de ei nu vor fi acceptate de majoritatea guvernamentală.

Ponta a acuzat "practica Guvernului Boc de a arunca responsabilitatea către autorităţile locale" în sistemul medical, afirmând că "este o practică laşă, îndreptată împotriva poporului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici