Bodgan Ivan: Obiectiv atins: Cloudul Guvernamental Dedicat în achiziţie publică

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă că a publicat în SEAP şi în Jurnalul Uniunii Europene licitaţia pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental: „Va conţine cele mai eficiente şi inovative tehnologii disponibile în lume, iar valoarea lui este de aproape 80 milioane euro”.

154 afișări
Imaginea articolului Bodgan Ivan: Obiectiv atins: Cloudul Guvernamental Dedicat în achiziţie publică

Bodgan Ivan: Obiectiv atins: Cloudul Guvernamental Dedicat în achiziţie publică

„Obiectiv atins: Cloudul Guvernamental Dedicat în achiziţie publică! El va aduce în România cele mai eficiente şi inovative tehnologii disponibile în lume! Am publicat în SEAP şi în Jurnalul Uniunii Europene licitaţia pentru componenta de cloud dedicat din cloudul guvernamental. Cloudul dedicat este rezultatul renegocierii PNRR cu Comisia Europeană, pe care am obţinut-o la finalul anului trecut. Cloudul dedicat va funcţiona ca temelie a arhitecturii tehnice pentru infrastructura informatică a statului român”, anunţă Bogdan Ivan.

Cloudul dedicat, precizează ministrul Digitalizării, „va conţine cele mai eficiente şi inovative tehnologii disponibile în lume, iar valoarea lui este de aproape 80 milioane euro”.

„În ansamblu, cloudul guvernamental este o infrastructură IT de mileniul III, cu cele mai avansate sisteme de securitate cibernetică, care va găzdui platformele şi aplicaţiile informatice ale administraţiei centrale. Doar prin investiţii în tehnologii de ultimă generaţie putem digitaliza administraţia şi conecta instituţiile între ele. Beneficiarii acestor transformări sistemice sunt cetăţenii – astfel, România va recupera în doar 4 ani decalajele faţă de Occidentul european în ce priveşte calitatea serviciilor publice digitale”, încheie Ivan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici