Bogdan Aurescu va face o vizită la Roma în acest an, la invitaţia omologului italian

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, vineri, pe ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, ocazie cu care acesta i-a înmânat şefului diplomaţiei române invitaţia omologului italian Paolo Gentiloni pentru a face o vizită la Roma în cursul acestui an, invitaţie acceptată de Aurescu.

133 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu va face o vizită la Roma în acest an, la invitaţia omologului italian

Bogdan Aurescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MAE, discuţiile dintre ministrul Aurescu şi ambasadorul Brasioli au prilejuit trecerea în revistă a stadiului relaţiilor dintre România şi Italia, precum şi abordarea unor teme de actualitate ale agendei europene şi regionale.

"Cei doi oficiali au reconfirmat nivelul excelent al relaţiei bilaterale evidenţiată de Parteneriatul Strategic Consolidat, precum şi de frecvenţa vizitelor la nivel înalt şi a consistenţei dialogului bilateral. În acest context, ambasadorul Republicii Italiene a înmânat ministrului Bogdan Aurescu invitaţia omologului italian Paolo Gentiloni pentru realizarea unei o vizite la Roma în cursul acestui an, invitaţie acceptată cu plăcere de către partea română", menţionează sursa citată.

MAE precizează că şeful diplomaţiei române a reiterat interesul părţii române pentru iniţierea discuţiilor privind organizarea celei de-a treia ediţii a Summit-ului bilateral interguvernamental, ambele părţi confirmând importanţa unui astfel de eveniment pentru aprofundarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale.

"În cadrul discuţiilor, a fost evocată relaţia bilaterală dinamică în plan economic, fiind amintită poziţia pe care Italia a continuat să o deţină şi în 2014, de al doilea partener comercial al României, precum şi rolul important pe care îl ocupă comunitatea italiană din România, respectiv cele aproximativ 40.000 societăţi cu capital italian care investesc pe plan local, precum şi cel al cetăţenilor români din Italia care sunt foarte bine integraţi şi care reprezintă prima comunitate străină din Italia", se mai arată în comunicat.

De asemenea, a fost evocată importanţa participării României la Expoziţia Mondială „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”, care va avea loc în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015, la Milano.

În planul relaţiilor la nivel european, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat cooperarea privilegiată dintre cele două state, inclusiv în contextul deţinerii de către Italia a Preşedinţiei Consiliului UE, în cel de-al doilea semestru al anului 2014.

Ministrul de Externe a mulţumit Italiei pentru sprijinul constant de care România a beneficiat în procesul de aderare la spaţiul Schengen, sprijin reconfirmat şi pe perioada Preşedinţiei UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici