Bogdan Mănoiu, înlocuitorul Ancăi Ilinoiu la Departamentul Relaţii Internaţionale al Preşedinţiei

Consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu a preluat atribuţiile Ancăi Ilinoiu la Cotroceni, urmând să coordoneze Departamentului Relaţii Internaţionale, numele acestuia fiind înscris pe site-ul preşedinţiei la rubrica "Administraţia Prezidenţială".

804 afișări
Imaginea articolului Bogdan Mănoiu, înlocuitorul Ancăi Ilinoiu la Departamentul Relaţii Internaţionale al Preşedinţiei

Bogdan Mănoiu, înlocuitorul Ancăi Ilinoiu la Departamentul Relaţii Internaţionale al Preşedinţiei (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax foto)

Departamentul Relaţii Internaţionale este o structură în cadrul Administraţiei Prezidenţiale care asigură îndeplinirea atribuţiilor ce revin preşedintelui în domeniul politicii externe. Departamentul Relaţii Internaţionale realizează abordarea strategică a evoluţiilor şi evenimentelor pe plan internaţional care necesită implicarea autorităţilor române şi monitorizează activitatea instituţiilor publice implicate în elaborarea acţiunilor de politică externă ale preşedintelui, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Preşedinţiei.

De asemenea, Departamentul este responsabil pentru întocmirea calendarului vizitelor în ţară la nivel de şef de stat şi ale preşedintelui în străinătate, precum şi de elaborarea de proiecte de poziţie ale preşedintelui pe probleme de politică externă.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene Bogdan Mănoiu, fost şef al DAE, a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial la 21 decembrie, prin decret semnat de preşedintele Băsescu. Bogdan Mănoiu ocupase până în acel moment funcţia de secretar de stat în cadrul MAEur. El a fost anterior şeful DAE, structură care s-a integrat în MAEur.

Mănoiu a mai lucrat la MAE, dar şi la Administraţia Prezidenţială, unde a fost, în perioada februarie - octombrie 2009, consilier de stat pentru relaţii internaţionale. În perioada iunie 2005 - decembrie 2008, Bogdan Mănoiu a fost de asemenea consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

De la 1 ianuarie 2012, Anca Ilinoiu, care coordona Departamentul pentru Relaţii Internaţionale şi care lucra la Cotroceni de la începutul primului mandat de şef al statului al lui Traian Băsescu, a plecat din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici