Boloş: România trimite joi cererea de plată numărul doi din PNRR, de 2,8 miliarde de euro

Ministrul proiectelor europene, Marcel Boloş, spune, miercuri, că România trimite joi cererea de plată numărul doi din PNRR, care are o valoare de 2,8 miliarde de euro.

150 afișări
Imaginea articolului Boloş: România trimite joi cererea de plată numărul doi din PNRR, de 2,8 miliarde de euro

„Potrivit regulamentului Comisiei Europene, luna decembrie este luna în care trebuie să trimitem la Comisie cererea de plată, fiind cea de-a doua cerere de plată pe care o înaintăm în acest an calendaristic. (...) Mâine (joi - n.r.) transmitem în mod oficial cererea de plată numărul doi”, a spus Marcel Boloş.

El menţionează că pentru România, banii din PNRR asigură stabilitatea financiară a României şi implementarea proiectelor cu sursă de finanţare din PNRR.

El precizează că cererea de plată are în structură jaloane şi ţinte de pe trimestrul I şi II al anului 2022.

„Discutăm de un număr de 51 de jaloane şi ţinte, a spus el, arătând că dintre cele mai importante sunt cloud-ul guvernamental, care este iniţiat din perspectiva legislaţiei cât şi a implementării proiectului, care va duce la modernizarea serviciilor publice din administraţia publică locală. De asemenea, din zona digitalizării, în cadrul celor 51 de jaloane şi ţinte este legea privind interoperabilitatea bazelor de date care a intrat în vigoare şi permite schimb de informaţii între diferitele categorii de instituţii publice, necesare pentru populaţie şi a reduce din birocraţie. (...) Avem şi jaloane şi ţinte care sunt considerate sensibile şi monitorizate direct de către Comisia Europeană, aici discutăm de legea avertizorilor de integritate pe de o parte şi cadrul legal privind decarbonizarea, pe de altă parte”, a adăugat Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici