Borbely: Alegătorii trebuie să înţeleagă ce pericol mare reprezintă cele două partiduleţe maghiare

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, sâmbătă, la Zalău, după încheierea CRU al Uniunii, că alegătorii trebuie să înţeleagă ce pericol mare reprezintă "cele două partiduleţe maghiare", referindu-se la PCM şi PPMT, care ştiu că nu au şanse.

929 afișări
Imaginea articolului Borbely: Alegătorii trebuie să înţeleagă ce pericol mare reprezintă cele două partiduleţe maghiare

Laszlo Borbely (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Laszlo Borbely a declarat, presei, după încheierea Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR, că Uniunea trebuie să depăşească pragul de 5 la sută pentru accederea în Parlament, pentru că altfel nu va putea reprezenta interesele comunităţii maghiare.

"Strategia e simplă, să câştigăm alegerile, pragul de 5 la sută este foarte important. Dacă nu-l depăşim, nu vom putea reprezenta interesele maghiarilor. Alegătorii trebuie să înţeleagă cât de mare este pericolul pe care îl reprezintă aceste două partiduleţe maghiare (PCM şi PPMT - n.r.), care ştiu că nu vor câştiga, ştiu că nu au nicio şansă, dar vor să ia doar voturi de la noi. Acest lucru sper că va fi convingător, astfel să nu primească voturi sau să primească cât mai puţine. Ne aşteaptă patru ani grei, va trebui să arătăm cât de uniţi suntem", a spus Borbely.

Acesta a adăugat că UDMR are un program care poate fi bază pentru negociere, dar deocamdată nu face alianţe "decât cu alegătorii".

"Celelalte două partide slujesc alte interese decât cele ale comunităţii maghiare", a afirmat vicepreşedintele politic al UDMR.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a manifestat, după terminarea CRU, speranţa ca la alegerile parlamentare din 9 decembrie Uniunea să nu fie afectată de voturile date de electorat celorlalte partide maghiare.

Kelemen a declarat că UDMR trebuie să se gândească la problemele cetăţenilor şi nu la cele două partide maghiare, "care dintr-o aventură politică vor să pună candidaţi acolo unde există un electorat maghiar".

"Vrem la alegeri să maximizăm voturile şi mandatele în viitorul Parlament, să avem reprezentare proporţională şi un proiect politic care, indiferent dacă vom fi la putere sau în opoziţie, să fie un proiect pentru toţi cetăţenii ţării, dar şi pentru comunitatea maghiară. Sper că voturile către celelalte partide maghiare nu ne vor afecta, dar nu putem spune că 10.000, 15.000, 20.000 de voturi care vor fi adunate de ei, nu înseamnă nimic. Fiecare vot contează, fiecare cetăţean contează, dar noi nu vom avea dispute cu ei", a afirmat Kelemen.

Potrivit acestuia, echipa de campanie electorală a UDMR a fost stabilită, iar şeful de campanie a fost numit secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.

Şedinţa CRU, în care preşedintele UDMR a citit raportul său politic, apoi participanţii au adoptat câteva decizii generale legate de alegerile parlamentare şi regulamente de funcţionare ale consiilor regionale ale aleşilor locali ai Uniunii, s-a încheiat sâmbătă după-amiază.

Liderii UDMR urmează să participe, sâmbătă seară, la şedinţa Consiliului Naţional al Primarilor şi Consilierilor UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici