Borbely, despre o eventuală amânare a regionalizării cu minim un an: Slavă Domnului!

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, salută o eventuală amânare a regionalizării cu cel puţin un an, anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea, arătând că, în momentul de faţă, Guvernul "nici măcar nu are o concepţie" în această privinţă.

156 afișări
Imaginea articolului Borbely, despre o eventuală amânare a regionalizării cu minim un an: Slavă Domnului!

Borbely, despre o eventuală amânare a regionalizării cu minim un an: Slavă Domnului!

Laszlo Borbely a salutat joi, într-o conferinţă de presă, o eventuală amânare a regionalizării, anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea, care a spus că, din cauza disputelor pe Legea referendumului - de care depinde modificarea Constituţiei -, regionalizarea trebuie să mai aştepte un an cel puţin, exclamând "Slavă Domnului!".

Borbely a adăugat că Uniunea s-a opus proiectului actual al regionalizării, subliniind că, de fapt, Guvernul "nici măcar nu are o concepţie" faţă de acest subiect.

"Slavă Domnului! Slavă Domnului! Nu suntem de acord cu regionalizarea, aşa cum... De fapt, nici nu e o concepţie a Guvernului. De ce să nu aşteptăm, dacă Guvernul nici măcar nu are o concepţie?", a declarat Borbely.

Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, joi, că abordarea USL faţă de regionalizare este diferită în acest moment faţă de cea de la începutul anului, el arătând că în noua viziune a USL anul 2014 va fi folosit pentru a crea un cadru instituţional al regionalizării în limitele aflate în vigoare în prezent.

Dragnea a precizat că proiectul regionalizării nu este stopat, ci continuă, dar că, din cauza disputelor pe Legea referendumului, regionalizarea trebuie să mai aştepte un an cel puţin.

"Din cauza disputelor pe marginea Legii referendumului, de care depinde modificarea Constituţiei, lege care nu e în vigoare încă, nu e promulgată, lege pe care Curtea ne-a transmis că o consideră constituţională abia după un an de la intrarea în vigoare, nu putem discuta de posibilitatea înfiinţării unor regiuni, pentru că nu avem această noţiune în Consittuţie. Deci, trebuie să aşteptăm cel puţin un an, un an şi ceva, începând din acest moment", a precizat Dragnea.

El şi-a exprimat speranţa ca anul 2014 să fie anul de pregătire a viitoarei regionalizări administrative.

"Sper ca până la urmă tot răul să fie spre bine şi anul viitor să fie anul în care toate instituţiile publice, toţi actorii locali, toţi funcţionarii să începem să învăţăm să gândim regional, să creăm cadrul insittuţional şi anul 2014 să fie anul de pregătire a viitoarei regionalizări administrative", a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici