OUG pe legile justiţiei, programată „în principiu” pentru luni dimineaţă

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, la Parlament, că „de principiu” va avea loc luni, la ora 09.00, o şedinţă de Guvern pentru adoptarea OUG pe legile justiţiei, înainte ca premierul Viorica Dăncilă să plece într-o deplasare externă.

1900 afișări
Imaginea articolului OUG pe legile justiţiei, programată „în principiu” pentru luni dimineaţă

OUG pe legile justiţiei, programată „în principiu” pentru luni dimineaţă

Meleşcanu a declarat că premierul Viorica Dăncilă va efectua, săptămâna viitoare, o deplasare externă care va dura întreaga săptămână.

„Da, confirm. Va fi de o săptămână, este o deplasare în Turcia care va fi în ziua de luni, marţi şi miercuri vor fi Dubai şi Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit”, a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă va avea loc o şedinţă de Guvern luni dimineaţă, înainte de plecarea premierului, acesta a răspuns afirmativ.

„Da, era programată o şedinţă de Guvern de la ora 09.00”, a spus Meleşcanu.

El a precizat că şedinţa a fost programată pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe legile justiţiei.

„În principiu este anunţată această dată, urmează să fie confirmată”, a adăugat ministrul.

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că este nevoie ca Guvernul să modifice Legile justiţiei printr-o ordonanţă de urgenţă în maximum trei zile de la apariţia în Monitorul Oficial a modificărilor la legea privind Statutul magistraţilor.

Curtea Constituţională a României a respins, pe 25 septembrie, sesizarea formulată de preşedintele Klaus Iohannis referitoare la neconstituţionalitatea modificării Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit Constituţiei, Preşedintele României este obligat să promulge lege „în cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea”.

Din pachetul celor trei Legi ale justiţiei, Iohannis a promulgat doar două dintre actele normative, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, respectiv Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici