Buda (PDL): Cer intervenţia CE pentru stoparea rectificării bugetare. Ponta, groparul fondurilor UE

Preşedintele PDL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a cerut Comisiei Europene să intervină pentru stoparea rectificării bugetare a Guvernului Ponta pe care o consideră "o crimă împotriva investiţiilor şi a fondurilor europene", spunând că Victor Ponta este groparul fondurilor europene.

119 afișări
Imaginea articolului Buda (PDL): Cer intervenţia CE pentru stoparea rectificării bugetare. Ponta, groparul fondurilor UE

Buda (PDL): Cer intervenţia CE pentru stoparea rectificării bugetare. Ponta, groparul fondurilor UE (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Am adresat o scrisoare Comisiei Europene referitoare la rectificarea bugetară efectuată de către Guvernul Ponta. Astfel, CE a fost informată cu privire la reducerea cu aproape 4 miliarde lei (circa 900 de milioane euro) a cheltuielilor bugetului de stat prin care se cofinanţează proiecte europene şi am solicitat, totodată, o intervenţie europeană pentru stoparea acestei «crime împotriva investiţiilor şi împotriva fondurilor europene». Prin această rectificare bugetară, Guvernul condus de ViVictor Pontaovedeşte, încă o dată, faptul că este groparul fondurilor europene, atât de necesare pentru derularea unor proiecte de interes major din ţara noastră", a declarat DaDaniel Budaîntr-un comunicat de marţi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Acesta a subliniat că, pentru PSD, dezvoltarea României şi ridicarea nivelului de trai pentru cetăţeni nu sunt importante, "ci doar satisfacerea şi finanţarea baronilor locali".

"Consider că este esenţial ca şi oficialii europeni să cunoască realitatea proastei guvernări a lui Victor Ponta. Tocmai de aceea, în această săptămână, în cadrul audierilor comisarilor europeni în comisiile de specialitate din Parlamentul European, voi ridica această problemă şi în cadrul discuţiilor purtate cu aceştia", a mai spus europarlamentarul PDL.

Guvernul a tăiat, prin a doua rectificare bugetară din acest an, 3,9 miliarde lei (circa 900 de milioane euro) din cheltuielile bugetului de stat pentru proiectele beneficiare de fonduri UE, din care peste un miliarde lei de la autostrăzi.

Din cele 3,9 miliarde lei luate de la proiectele cu fonduri UE, peste un miliard de lei a fost tăiat de la Secretariatul General al Guvernului (SGG), care gestionează, prin Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, marile proiecte de infrastructură, în principal construcţia de autostrăzi.

Din sumele prezentate rezultă că Executivul reduce cu 3,6 miliarde lei banii alocaţi cofinanţării proiectelor care beneficiază de fonduri UE nerambursabile, întrucât din cele 3,9 miliarde lei circa 305 milioane lei reprezintă nerealizări din sume primite de la UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici