Bugetele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi al Apelor, raport favorabil în Parlament

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil pentru bugetul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni şi pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor. Ambele ministere au bugetul mai mare ca în 2018.

88 afișări
Imaginea articolului Bugetele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi al Apelor, raport favorabil în Parlament

Bugetele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi al Apelor, raport favorabil în Parlament

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil pentru bugetul Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni, cu 20 voturi pentru şi 10 împotrivă. Acest minister are un buget de 28.885.000, în creştere cu 16,82% faţă de 2018.

Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni a primit un buget de 28.885.000, în creştere cu 16,82% faţă de 2018. De asemenea, Ministerul va avea credite de angajament de 28.885.000 de lei, în creşetere cu 16,66%. Cele 425 de amendamente au fost respinde de Comisii.

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil pentru bugetul Ministerului Apelor şi Pădurilor, cu 20 voturi pentru şi 13 împotrivă şi cu suma 530,86 milioane de lei, în creşetere faţă de 2018 cu 29,49%. De asemenea, creditele de angajament sunt de 4,65 miliarde de lei, o creştere de 878,3% faţă de anul precedent.

„Vreau să vă mulţumesc pentru acest buget”, le-a spus Ioan Deneş, ministrul Apelor, parlamentarilor din Comisii.

„Ministerul Apelor şi Pădurilor, pe lângă investiţiile finanţate de stat, avem investiţii finanţate prin fonduri europene. Pentru ca aceaste investiţii să poată fi demarate, trebuie credite de angajament, pentru a face toate procedurile. Dintre aceste investiţii, avem eroziunea costieră, este de aproximativ 800 de milioane de euro fără TVA”, a motivat Deneş creşterea creditelor de angajament.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului. Şedinţa comună a celor douã camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici