Călian: Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost corigent la comunicare

Deputatul PDL Petru Călian consideră că fostul ministrul al Finanţelor Publice Sebastian Vlădescu a fost "corigent la comunicare" atât în relaţia cu grupurile parlamentare ale PDL, cât şi cu opinia publică, fiind "limitat" în acest domeniu.

43 afișări
Imaginea articolului Călian: Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost corigent la comunicare

Călian: Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost corigent la comunicare (Imagine: Camera Deputatilor)

Petru Călian a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Vlădescu nu a ştiut să comunice şi să explice măsurile de austeritate ale Guvernului şi actele normative cu impact asupra populaţiei, cum ar fi Legea pensiilor, pentru că alta ar fi fost percepţia populaţiei.

"Există acum o foarte bună colaborare cu actualii miniştri, cu Gheorghe Ialomiţianu de la Finanţe, există o comunicare foarte bună. Fostul ministru Sebastian Vlădescu a fost corigent la comunicare, cu opinia publică şi cu grupurile parlamentare, a fost limitat la această materie din toate punctele de vedere şi l-a costat în cele din urmă. A fost cel mai contestat ministru. Am lucrat cu el în Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, unde intra fără să ne salute, nici nu dialoga cu noi. Nu am ştiut să comunicăm măsurile Guvernului, iar pilonul de bază era ministrul Finanţelor. Trebuia să prezentăm mai bine populaţiei care este situaţia", a spus Călian.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte Legea pensiilor, nu s-a arătat suficient faptul că există la nivel european o tendinţă de modificare a actelor normative în acest domeniu, astfel încât să se crească vârsta de pensionare.

"La nivel european există tendinţa de modificare a legii pensiilor. În mai multe state ale UE, vârsta de pensionare este în creştere, cum ar fi, de exemplu, Ungaria, de la 62 la 65 de ani, în Belgia, unde va ajunge tot la 65 de ani, sau în Franţa, de la 60 la 62 de ani", a precizat Petru Călian.

Deputatul PDL a adăugat că este necesar ca opinia publică să ştie că vârsta de pensionare de 65 de ani va fi introdusă treptat, în etape, până în anul 2030, şi nu intră în vigoare imediat, aşa cum lăsa opoziţia să se înţeleagă.

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, că, în ceea ce priveşte capacitatea primului ministru de a înţelege complexitatea şi dificultăţile economiei româneşti, există "o limită", în primul rând din cauza pregătirii acestuia, mai ales în contextul unei perioade extrem de dificile precum criza. El a mai spus că că preşedintele Traian Băsescu l-a susţinut pentru funcţia de ministru al Finanţelor, dar ceea ce nu a funcţionat a fost relaţia sa cu prim-ministrul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici