Calimente va da în judecată ANI şi Academia Caţavencu, şi va cere câte un milion de euro

Deputatul PNL de Arad Mihăiţă Calimente a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va da în judecată Agenţia Naţională de Integritate şi publicaţia Academia Caţavencu, după ce a fost acuzat de fals în declaraţia de avere.

40 afișări
Imaginea articolului Calimente va da în judecată ANI şi Academia Caţavencu, şi va cere câte un milion de euro

Calimente va da în judecată ANI şi Academia Caţavencu, şi va cere câte un milion de euro (Imagine: Camera Deputaţilor)

Calimente a spus că ANI s-a autosesizat după ce revista Academia Caţavencu a scris un articol în care era acuzat că deţine o firmă pe care nu a declarat-o, el negând că acest fapt ar fi adevărat.

"Acum un an am primit o comunicare de la ANI că s-a autosesizat în urma unui articol din Academia Caţavencu că am o firmă pe care nu am declarat-o. Am tras o ceartă zdravănă cu inspectorul care credea că este pus acolo să ne ia la mişto şi un an nu am mai auzit nimic. Acum nu mai e vorba despre acea firmă, pentru că au făcut cercetări şi nu au găsit nimic", a declarat Calimente.

El a spus că trimiterea dosarului său la Parchet "nu are nicio valoare pentru că ANI a încălcat toate procedurile legale".

"Cel care se ocupă de caz era obligat ca, înainte să trimită dosarul la Parchet, să mă cheme pentru lămuriri. Tot în lege se spune că nu pot să extindă cercetările decât asupra faptelor sesizate, or ei nu au fost sesizaţi asupra întregii mele vieţi, pentru că ei, timp de un an, au cercetat tot, toate conturile. Am primit semnale de la Finanţe, de la Poliţie, că se interesează de mine", a spus deputatul.

Referitor la acuzaţiile ANI, Calimente a spus că nu are conturi în plus faţă de cele precizate în declaraţia de avere.

El a adăugat, totuşi, că în declaraţia de avere nu a menţionat un autoturism Renault, despre care spune că nu mai era funcţional la momentul completării declaraţiei, respectiv din anul 2007, în urma unui accident. Calimente a spus că a abandonat autoturismul în sediul unui service auto pentru că reparaţia era mai scumpă decât cumpărarea unuia nou şi că, ulterior, fiul său l-a vândut cu 2.000 de euro. Deputatul a precizat că, după accident, şi-a cumpărat un alt autoturism, pe care l-a menţionat în declaraţia de avere.

Calimente a mai spus că nici el şi nici soţia sa nu au afaceri şi că singurele venituri ale lor sunt cele din salarii.

Deputatul de Arad a declarat că va deschide proces penal împotriva celor care l-au acuzat.

"Luni, voi deschide proces penal împotriva ANI şi împotriva revistei Academia Caţavencu. Le voi cere câte un milion de euro despăgubire pentru defăimare, pentru imaginea pe care mi-au stricat-o, pentru calomnie", a spus deputatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici