Călin Popescu Tăriceanu la învestitura Guvernului Grindeanu: Serviciile cu serviciile şi civilii cu civilii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri, la dezbaterile care preced votul de învestitură a Guvernului Grindeanu, că rolul serviciilor este acela de a servi statul şi cetăţeanul şi nu de a deveni centre de putere deasupra oricărui control democratic.

1230 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu la învestitura Guvernului Grindeanu: Serviciile cu serviciile şi civilii cu civilii

Călin Popescu Tăriceanu la învestitura Guvernului Grindeanu: Serviciile cu serviciile şi civilii cu civilii

„De prea multe ori parlamentarii nu şi-au exercitat rolul de control al instituţiilor care nu funcţionează în logica democratică. Este o vorbă pe care vreau să o reamintesc şi de care trebuie să ţinem cont în viitor: serviciile cu serviciile şi civilii cu civilii”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că deciziile într-un stat democratic nu se iau nici împotriva instituţiilor de forţă, nici în favoarea acestora, ci în afara influenţei lor.

„Rolul lor (al serviciilor, n.r.) este să servească statul şi cetăţeanul, nu să devină centre de putere în afara oricărui cadru de control democratic. Nu aş vrea să ajungem în perioada în care aceste instituţii funcţionau după logica tovarăşului Stalin: <nu există om nevinovat, există numai persoane de care nu ne-am ocupat îndeajuns>”, a subliniat Tăriceanu.

În acest context, el a pledat pentru revizuirea activităţii comisiilor parlamentare de control.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici