Camera a respins moţiunea simplă pe insolvenţă. Andreea Paul (PDL): Suntem obligaţi să sesizăm Curtea Constituţională

Deputaţii au respins, marţi, moţiunea simplă iniţiată de PPDD şi PDL privind Codul insolvenţei, în favoarea moţiunii votând 65 de parlamentari, în timp ce 234 au fost "împotrivă", iar 21 s-au abţinut.

381 afișări
Imaginea articolului Camera a respins moţiunea simplă pe insolvenţă. Andreea Paul (PDL): Suntem obligaţi să sesizăm Curtea Constituţională

Camera a respins moţiunea simplă pe insolvenţă. Andreea Paul (PDL): Suntem obligaţi să sesizăm CC (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Odată cu picarea moţiunii suntem obligaţi să sesizăm Curtea Constituţională", a declarat, după vot, de la tribuna Parlamentului, Andreea Paul (PDL).

"Aţi dat dovadă de ipocrizie, una vorbiţi la televizor, unde vă băteaţi cu pumnul în piept că nu susţineţi ordonaţa de urgenţă şi alta aţi făcut în Parlament", a spus, la rândul său, Liliana Mincă (PPDD).

Deputatul Remus Cernea a arătat că decizia Camerei va duce la "afectarea gravă" a libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei.

Moţiunea a fost dezbătută, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, în prezenţa ministrului Justiţiei, când reprezentanţii puterii au considerat-o "inodoră, incoloră şi insipidă", în timp ce iniţiatorii au spus că noua reglementare privind insolvenţa reprezintă "un atac grav la liberatatea de exprimare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici