Camera Deputaţilor va lucra joi în comisii şi nu în plen, din cauza congresului UDMR

Camera Deputaţilor va lucra joi în comisii, deşi iniţial era programat plen, modificarea programului fiind în principal cauzată de desfăşurarea congresului UDMR, a anunţat, marţi, secretarul Camerei Niculae Mircovici, precizând că există o cutumă parlamentară în acest sens.

71 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor va lucra joi în comisii şi nu în plen, din cauza congresului UDMR

Camera Deputaţilor va lucra joi în comisii şi nu în plen, din cauza congresului UDMR (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Joi sunt comisi, iar modificarea de program a fost determinată în principal că începând de joi are loc congresul UDMR, adică vineri, sămbătă, iar joi au activităţi pregătitoare congresului şi vor fi în teritoriu, Conform cutumei, de fiecare dată când a fost un congres al unei formaţiuini politice parlamentare, se participă la această activitate şi atunci e firesc să se acorde în mod egal această obişnuiţă", a spus Mircovici.

El a arătat că nu este vorba de cvorum, ci de această cutumă parlamentară.

"Nu e vorba de mai mulţi sau mai puţini parlamentari, este această cutumă că atunci când au congresul participă şi alţi lideri de la alte partide, şi de la gurpuri parlametare, şi atunci este frumos şi este normal să fie respectaţi indiferent dacă sunt mai mari sau mai mici", a adăugat Mircovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici