Candidaţii pentru preşedinţia PDL îşi vor putea depune moţiunile până pe 12 aprilie

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al PDL îşi vor putea depune moţiunile până la data de 12 aprilie, a decis, joi, Comisia pentru organizarea Convenţiei Naţionale, potrivit anunţului făcut de Sulfina Barbu.

54 afișări
Imaginea articolului Candidaţii pentru preşedinţia PDL îşi vor putea depune moţiunile până pe 12 aprilie

Candidaţii pentru preşedinţia PDL îşi vor putea depune moţiunile până pe 12 aprilie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputatul PDL, membru a acestei Comisii, a făcut aceste precizări arătând că membri PDL care doresc să candideze pentru funcţiile din Biroul Permanent Naţional îşi vor putea depune candidatura până în data de 11 mai.

Sulfina Barbu a spus că membrii Comisiei au stabilit şi norma de reprezentare a organizaţiilor judeţene şi diaspora la Convenţia Naţională - 466 vor fi delegaţi de drept, 20 de delegaţi vor fi din partea organizaţiei diaspora şi restul de 864 vor fi delegaţi aleşi repartizaţi pentru fiecare organizaţie judeţeană în funcţie de rezultatele electorale.

Barbu a adăugat că din aceşti 864 de delegaţi jumătate, adică 432, vor fi aleşi în funcţie de procentul obţinut la ultimele patru alegeri şi jumătate de 432 vor fi în funcţie de numărul de voturi aduse de fiecare organizaţie tot la ultimele patru alegeri.

Sulfina Barbu a precizat că membrii Comisiei nu au avut niciun fel de divergenţe în stabilirea normei de reprezentare la Convenţia Naţională fiind aleasă o "formulă clară şi echitabilă" care respectă statutul.

Deputatul PDL a mai spus că după depunerea candidaturilor la preşedinţia PDL, Comisia pentru organizarea Convenţiei Naţionale îşi va desemna un preşedinte deoarece candidaţii la şefia PDL nu pot conduce această comisie.

Întrebată dacă premierul Emil Boc a participat la şedinţa Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale, Sulfina Barbu a precizat că acesta, în calitate de preşedinte al partidului, are stabilite întâlniri la partid, iar şedinţa Comisiei se desfăşoară în altă sală, nu în biroul premierului.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în data de 14 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici