Cătălin Ivan: Europarlamentarii USL vor cere la Parlamentul European sancţionarea Monicăi Macovei cu pierderea mandatului

Europarlamentarii PSD şi PNL îi vor înainta, luni, o scrisoare preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, în care vor sesiza că Monica Macovei a "dezinformat" liderii europeni, solicitându-i sancţionarea acesteia cu pierderea mandatului.

1636 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan: Europarlamentarii USL vor cere la Parlamentul European sancţionarea Monicăi Macovei cu pierderea mandatului

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut, luni, într-o conferinţă de presă, de liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan, care a precizat că europarlamentarii USL vor cere şi Parlamentului naţional înfiinţarea unei comisii de anchetă referitoare la acţiunile Monicăi Macovei de punere în "pericol" a intereselor naţionale ale României.

Ivan a mai spus că se intenţionează şi depunerea unei plângeri penale împotriva lui Macovei.

"Vom cere comisie de anchetă. Preşedintele Parlamentului European va propune, dacă va considera că este necesară, sancţionarea Monicăi Macovei. E atributul preşedintelui Parlamentului European - el propune Consiliului preşedinţilor - liderilor grupurilor - o anumită sancţiune, care poate merge până la pierderea mandatului. Poate să-i dea avertizare, poate să-şi piardă anumite atribuţii, dar noi cerem sancţiunea maximă - pierderea mandatului pentru grave prejudicii aduse imaginii Parlamentului European", a spus Ivan.

El a acuzat-o pe Monica Macovei de faptul că a pus într-o situaţie dificilă Parlamentul European, dezinformând liderii europeni.

Ivan a susţinut că România are, în Europa, o problemă reală, dar nu creată de acţiunile USL, ci de acţiunile PDL, care, în special prin Monica Macovei, ar fi furnizat informaţii false despre situaţia din ţară.

"Există o îngrijorare mare (în Europa, n.r.) pentru că a fost lansat un val de minciuni din partea PDL prin sistemul orchestrat de Monica Macovei. Au fost plasate articole în ziare din Europa de către apropiaţi ai Monicăi Macovei, care apăreau azi pe site-ul ziarului, iar în secunda următoare Macovei trimitea link-uri tuturor membrilor Parlamentului European", a declarat Ivan.

El a spus că Macovei a reuşit inducerea îngrijorării în cancelariile europene spunând că în România are loc o lovitură de stat, că judecătorii şi procurorii sunt ameninţaţi şi că ea este singura din România care s-a luptat pentru independenţa Justiţiei în 2005-2006.

"Când un oficial al statului român trimite astfel de scrisori, spune că trebuie invocat art. 7 şi că România trebuie să piardă dreptul de vot în Consiliu şi fondurile trebuie suspendate - e un atac fără precedent la adresa României", a menţionat Ivan.

El a adăugat că nu există ca precedent faptul ca un europarlamentar să atace atât de dur statul pe care îl reprezintă şi ca vreun oficial să invoce art. 7 împotriva statului pe care îl reprezintă.

"Sunt şocaţi şi cei de la Bruxelles", a mai spus Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici