Cazanciuc, fostul ministru al Justiţiei, despre reţinerea lui Arsene: Să fie sancţionat proporţional cu fapta, nu cu altceva

Fostul ministru al Justiţiei şi membru PSD, Robert Cazanciuc, a declarat, joi seară, în contextul reţinerii colegului său de partid, Ionel Arsene, că speră ca fapta sa să fie sancţionată potrivit legii, în ciuda faptului că imaginea social democraţilor este afectată din această pricină.

1426 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc, fostul ministru al Justiţiei, despre reţinerea lui Arsene: Să fie sancţionat proporţional cu fapta, nu cu altceva

Cazanciuc, fostul ministru al Justiţiei, despre reţinerea lui Arsene: Să fie sancţionat proporţional cu fapta, nu cu altceva

„De-a lungul timpului, şi cât am fost ministru al Justiţiei, am avut discuţii cu foarte mulţi judecători şi procurori - după cum ştiţi ministrul este implicat în procedura în numirea procurorilor cu funcţii de conducere. Şi în procesul de selecţie, am propus diverşilor judecători şi procurori să ia parte la procedura de selecţie. Am spus: „Depinde ce urmăriţi când faceţi o asemenea propunere. Nu urmăresc nimic altceva decât atunci când se întâmplă fapte să fie aplicată legea şi să am garanţia că dacă se întâmplă o faptă eşti sancţionat proporţional cu fapta ta.” Sper şi în acest caz, dacă s-a întâmplat o faptă, să fie sancţionată proporţional cu fapta făcută şi nu cu altceva”, a declarat Robert Cazanciuc.

Întrebat cum afectează imaginea PSD reţinerea lui Ionel Arsene, fostul ministru a răspuns: „Aşa cum afectează orice discuţie în spaţiul public despre orice partid. Suntem în încrederea sau neîncrederea generală. Este important nu cum afectează partidul, ci dacă avem sau nu avem încredere în actul de justiţie. Despre asta este vorba”.

Declaraţiile au fost făcute la lansarea cărţii sale „Palate de justiţie din România”, eveniment care a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti.

Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, a fost reţinut, joi, de DNA Bacău, fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în 2013, fostul deputat ar fi primit 100.000 de euro pentru îşi folosi presupusa influenţă asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Persoana care i-ar fi dat suma este martor în dosar, motivul fiind intervenţia la conducerea ANI, "în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală", potrivit DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici