Cazul documentelor confiscate la Mar-a-Lago, o înfrângere majoră pentru Trump

Vin veşti proaste în lanţ pentru miliardarul republican care se vrea din nou preşedinte la Casa Albă. Candidatura sa pentru alegerile prezidenţiale din 2024 ar putea fi compromisă din cauza scandalurilor de natură juridică.

8198 afișări
Imaginea articolului Cazul documentelor confiscate la Mar-a-Lago, o înfrângere majoră pentru Trump

Sursa Foto - Hepta

Departamentul american al Trezoreriei a pus declaraţiile fiscale ale lui Trump la dispoziţia Congresului potrivit CNBC, iar despre fiica sa Ivanka şi ginerele său Jared Kushner au apărut informaţii că ar putea fi informatori FBI ce ar fi conspirat împotriva sa, potrivit declaraţiilor lui Michael Cohen transmise pe Times of Israel

Recent a venit o altă veste proastă  - a fost înlăturat un obstacol major în calea anchetării lui Trump de către Departamentului de Justiţie privind gestionarea defectuoasă a documentelor guvernamentale din perioada în care republicanul miliardar a fost la Casa Albă, transmite CNN

Trei judecători din cadrul Curţii de Apel au anulat ordinul judecătorului districtual american Aileen Cannon din sudul Floridei, ce interzicea anchetatorilor să sorteze documentele de la Casa Albă pe proprietatea fostului preşedinte. Instanţa a declarat că judecătorul nu ar fi trebuit să intervină în primul rând.

Echipa de avocaţi a lui Trump negociază în prezent cu Departamentul de Justiţie în ceea ce priveşte examinarea documentelor, unele marcate ca fiind clasificate. Documentele au fost confiscate când FBI a percheziţionat complexul fostului preşedinte în august 2022. 

"Legea este clară", a scris curtea de apel. "Nu există vreo regulă care să permită oricărui individ aflat sub mandat de percheziţie să blocheze investigaţiile guvernamentale. Nici nu putem scrie o regulă care să permită doar foştilor preşedinţi să facă acest lucru".

Departamentul de Justiţie îl investighează pe Donald Trump pentru obstrucţionarea justiţiei, gestionarea defectuoasă a dosarelor guvernamentale şi încălcări ale Legii spionajului. 

Ancheta a explodat în spaţiul public odată cu percheziţia reşedinţei miliardarului din august, care a avut loc după ce anchetatorii au obţinut dovezi care, potrivit acestora, i-au făcut să creadă că Trump nu s-a conformat unei citaţii privind documentele marcate drept clasificate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici