Cazul fetiţei din Mehedinţi | Tatăl adoptiv: Este foarte bine/ Asistenta maternală, despre refuzul de a o adopta: M-a obligat să semnez, că dacă nu îmi ia fata/ Birchall: Îmi cer scuze public. Mi-au dat lacrimile | Dăncilă cere anchetă FOTO

Premierul Viorica Dăncilă a cerut o anchetă în cazul fetiţei din Mehedinţi, „în condiţii de calm şi strictă respectare a legii”, şi a adăugat că trebuie văzut ce se poate face pentru copil: „Cred că trebuie să judecăm cu sufletul. Nimeni, indiferent de funcţia pe care o ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament faţă de un copil”. Totodată, tatăl ei adoptiv declară că micuţa este bine şi s-a adaptat imediat.

26196 afișări
Imaginea articolului Cazul fetiţei din Mehedinţi | Tatăl adoptiv: Este foarte bine/ Asistenta maternală, despre refuzul de a o adopta: M-a obligat să semnez, că dacă nu îmi ia fata/ Birchall: Îmi cer scuze public. Mi-au dat lacrimile | Dăncilă cere anchetă FOTO

Cazul fetiţei din Mehedinţi | Viorica Dăncilă: Am cerut de urgenţă o anchetă în cazul Sorinei, în condiţii de calm

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă spune despre fetiţa luată de acasă pentru a fi dată spre adopţie că trebuie văzut ce se poate face pentru copil: „Cred că trebuie să judecăm cu sufletul. Nimeni, indiferent de funcţia pe care o ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament faţă de un copil”.

Întrebată, sâmbătă, la Neptun, despre fetiţa din Mehedinţi, Viorica Dăncilă a afirmat că pentru ea este foarte important ceea ce s-a întâmplat cu copila.

„Dincolo de modul în care s-a procedat, dincolo de instituţii, dincolo de faptul că am spus şi repet: este incalificabil modul în care a fost tratată fetiţa, trebuie să vedem ceea ce putem face pentru copil şi acest lucru trebuie să-l judecăm nu numai din punct de vedere al Executivului, al funcţiilor pe care le deţinem, cred că acest lucru trebuie să-l judecăm cu sufletul şi să dăm un exemplu pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Nimeni, indiferent de ce funcţie ocupă, nu are dreptul să aibă un asemenea comportament faţă de un copil”, a spus premierul.

Anterior, premierul ceruse corpurilor de control ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială să fie luni dimineaţă la prima oră în Dolj şi Mehedinţi, pentru controale în cazul fetiţei luate de acasă.

Premierul adăuga că a aprobat şi trimiterea unui mesaj către Ambasada SUA, cu dorinţa de a avea o strânsă colaborare în ceea ce priveşte situaţia Sorinei.

„Împreună cu Marius Budăi, ministrul Muncii, urmărim acomodarea fetiţei la noul mediu şi vrem să ne asigurăm că este în siguranţă şi că are parte de o bună îngrijire”, a adăugat premierul.

UPDATE: Tatăl adoptiv al fetiţei luate din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, declară că Sorina, „un pic speriată la început”, este foarte bine şi nu are niciun fel de problemă: „acum se joacă cu băiatul nostru. Toate bune şi frumoase”.

Într-o declaraţie dată pentru Antena 3, Gabi Săcărin, tatăl adoptiv al fetiţei luate din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, a spus că fetiţa nu a păţit absolut nimic la acţiunea de vineri, chiar dacă „emoţional a fost un pic speriată, la început”.

„Este foarte bine, nu are niciun fel de problemă, acum se joacă cu băiatul nostru şi cu Ramona. Toate bune şi frumoase”, a spus Gabi Săcărin.

Întrebat cum a reuşit să calmeze fetiţa după intervenţia de vineri, tatăl adoptiv răspuns: „cu multă dragoste. A stat în braţele soţiei mele tot timpul, a mângâiat-o, a pupat-o, a liniştit-o. Noi ştim foarte bine la ce şcoală va merge Sorina. Ea este deja asigurată (medical - n.r.). Sorina are asigurări medicale egale cu copiii mei naturali. Ea este copilul meu şi toţi sunt asiguraţi la fel”.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!". Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie.

Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.

Asistenta maternală care a avut grijă de fetiţa luată din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, susţinea că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă. Soţul acesteia declar, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinţi.

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a precizat că persoana de la care a fost preluată fetiţa din Mehedinţi nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel că fata era reţinută ilegal. Adopţia pentru fetiţă a fost deschisă încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilităţii copilului, au fost făcute demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare, însă nu s-a reuşit finalizarea unei adopţii cu o familie/persoană cu reşedinţa obişnuită în România, arăta sursa citată. În cadrul procedurii de adopţie , au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiţei, dar care a refuzat ulterior continuarea demersului.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a cerut corpurilor de control ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială să fie luni dimineaţă la prima oră în Dolj şi Mehedinţi, pentru controale în cazul fetiţei luate de acasă.

„Am cerut corpurilor de control ale ANPDCA şi ANPIS să fie luni dimineaţă la prima oră în Dolj şi Mehedinţi, pentru a întocmi un raport amănunţit al situaţiei. În urma acestei analize, vom lua, ferm, toate măsurile care se impun”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe Facebook.


UPDATE: Dana Gîrbovan (UNJR) despre cazul fetiţei din Mehedinţi: Ridicaţi-vă vocea în apărarea celor slabi!

Preşedintele UNJR Dana Gîrbovan face referire la cazul fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, care a fost luată cu foţa de la asistenţii maternali, spunând că apărarea celor slabi înseamnă de fapt apărarea propriei libertăţi şi că legea trebuie respectată, dar copiii nu sunt obiecte.

"Din punctul de vedere al autoritatilor din justitie, insa, este important sa fie clarificat care a fost rolul procedural al procurorului in acest caz si cum s-a ajuns ca prin punerea in executare a unui mandat de perchezitie sa se ajunga, in fapt, la executarea silita a unei hotarari judecatoresti civile privind un minor. Pana cand circumstantele concrete ale spetei vor fi lamurite de organele abilitate, este important ca cetatenii sa inteleaga regulile ce guverneaza executarea silita a unei hotarari judecatoresti, pentru ca am observat multa confuzie, lipsa de informare, dezinformare si manipulare in spatiul public pe acest subiect.

Am urmarit atenta modul in care presa a relatat sau nu a relatat despre acest caz. S-a vazut din nou ca o mare parte a presei este tributara viziunii subiective pe care o au asupra justitie: daca fapta ce a starnit controverse apartine “celor buni”, “rezistentilor” sau “aparatorilor independentei justitiei” primordiala nu mai este informarea corecta a publicului, ci justificarea actiunilor. Adica exact reteta devenita comuna in trecut si folosita de fiecare data cand se vorbea despre vreun abuz in justitie.

Relevanta in acest sens este pozitia asociatiei VeDem Just, varf de lance al “apararii” justitiei prin reteta amintita mai sus, pozitie postata de Facebook de judecatorul Cristi Danilet, care, la scurt timp dupa ce a izbucnit scandalul mediatic, a iesit sa linisteasca cetatenii, anuntandu-i ca “azi s-a pus în executare silita aceasta hotarare, cu organe de la Protectia Copilului, executor judecatoresc si Politie".

In realitate, insa, asa cum rezulta chiar din spusele procuroarei citate mai sus, judecatorul Danilet a dezinformat, deoarece nu executorul judecatoresc, ci chiar procuroarea a "ridicat" si "predat" copila, in urma punerii in executare a unui mandat de perchezitie, nu a unei hotarari judecatoresti. Toate aceste detalii esentiale sunt ascunse de VeDem Just, care cearta insa ipocrit presa pentru ca "a prezentat cazul fara o pozitie din partea institutiei publice ANPDC sau a organizatiei FONDC care s-au preocupat îndeaproape de acest caz".

In aceasta epoca a “post- adevarului”, informarea devine o misiune personala a fiecarui cetatean si arma sa in a-si apara libertatile si drepturile fundamentale, atunci cand ele sunt amenintate mai ales de institutii de forta ale statului", scris Dana Gîrbovan, preşedintele UNJR, pe Facebook

Aceasta spune că procedura executării unei hotărâri definitive privind minorul este reglementată de Codul de procedura civilă, iar competenţa de a pune în executare aparţine executorului judecătoresc, nicidecum procurorului.

"Ca regula, o hotarare judecatoreasca definitiva trebuie pusa in executare. Altfel, intreg sistemul de justitie devine iluzoriu, o forma lipsita de continut. Aceasta regula este valabila si in situatia in care hotararea judecatoreasca priveste un minor. Un copil, insa, nu este un obiect, un lucru ce sa poata fi "ridicat" si "predat" silit. Un copil este o persoana, si inca una vulnerabila, caruia statul ii recunoaste, pe langa drepturile fundamentale ale omului, si o serie de drepturi specifice, tocmai pentru protejarea integritatii sale fizice si psihice.

Ca atare, legea prevede norme speciale ce se aplica in cazul masurilor privitoare la minori prevazute într-un titlu executoriu, cum sunt stabilirea locuintei minorului, darea in plasament, inapoierea minorului de catre persoana care il tine fara drept, exercitarea dreptului de a avea legaturi personale cu minorul, precum si alte masuri prevazute de lege. Aceste norme prevad o serie de etape specifice, ce se intind fiecare pe perioade mai lungi de timp (de la 1 la 3 luni) si includ aplicarea de penalitati persoanei la care se afla copilul si care refuza predarea acesteia, consiliere psihologica pentru minorul ce refuza sa il paraseasca pe debitor sau manifesta adversitate fata de creditor, sesizarea parchetului pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti, alte penalitati etc.

In nici o circumstanta insa constrangerea nu se manifesta asupra copilului, ci doar asupra persoanei la care acesta se afla. Din contra, legea interzice in mod categoric exercitarea oricarei presiuni asupra copilului, prevazand in mod expres ca: “Nu este permis niciunei persoane sa bruscheze minorul sau sa exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea" – art. 910 alin. 4 Cod procedura civila. TOATE prevederile mentionate au in centru COPILUL pentru ca LEGEA il protejeaza.

Au fost respectate aceste drepturi ale copilului in acest caz? Permite legea creditorului sa obtina in mod indirect executarea silita prin apelarea la sprijinul procurorului, folosind procedura perchezitiei? A fost in acest caz emis un mandat de perchezitie care prevede ca trebuie cautat si predat INSUSI COPILUL? Daca da, in ce temei legal? Care mai este atunci sensul reglementarilor din Codul de procedura civila, daca partile au la indemana o cale alternativa, mai scurta, brutala, dar eficienta, cum ar fi perchezitia prin ridicarea de copii minori?

La toate aceste intrebari – si la multe altele – trebuie sa raspunda autoritatile competente.

Pana atunci insa, este important ca fiecare cetatean sa fie informat corect si, mai ales, sa se autoeduce in privinta drepturilor si libertatilor fundamentale. Cititi presa din cat mai multe surse dar, mai ales, cititi legile. Si, cel mai important, intelegeti ca atunci cand drepturile fundamentale ale unui om sunt incalcate, libertatea fiecaruia dintre noi este in pericol. Cu cat omul vizat este mai slab, mai vulnerabil, cu atat pericolul este mai mare. Aparati drepturile celor de langa voi, ridicati-va vocea in apararea celor slabi, pentru ca asa va aparati propria libertate", mai scrie Dana Gîrbovan, pe Facebook.


UPDATE: Nou protest la Baia de Aramă în cazul fetiţei ridicată de acasă pentru adopţie

Un nou protest are loc, sâmbătă seara, în faţa casei fetiţei care a fost luată din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Oamenii acuză autorităţile că nu se implică, iar naşa fetiţei a spus că familia vrea să vadă imagini video cu Sorina.

Oamenii care s-au adunat în faţa casei Sorinei au afişe cu mesaje precum „Cerem anularea adopţiei”, „Nu distrugeţi fericirea unui copil” sau „Nu o despărţiţi de surioara ei, Andreea”.

Mai mulţi participanţi la protest spun că adopţia nu a fost făcută corect şi că ceva este dubios, pentru că „orfelinatele sunt pline de copii, dar familia de români din America a vrut tocmai o fată care era crescută bine, cu dragoste”.

Naşa fetiţei a spus că familia vrea să o vadă pe Sorina nu în poze, „unde râde forţat” ci înntr-o filmare, chiar dacă Sorina nu îi poate vedea.

„Zâmbetul din poze mi se pare suspect. Au pus (familia adoptivă - n.r.) în poze o farfurie cu carne. Sorina nu mănâncă carne”, a spus naşa.

Oamenii acuză autorităţile din Mehedinţi că nu se implică, întrebându-se de ce nici prefectul, nici preşedintele Consiliului Judeţean nu au mers la Baia de Aramă. Mai mult, mulţi vecini s-au declarat convinşi că „s-a dat multă mită” pentru Sorina.

Vineri seara, sute de persoane au protestat pe străzile din Baia de Aramă faţă de acţiunea poliţiştilor.


UPDATE: Dăncilă a cerut corpurilor de control de la Protecţia Copilului, de la Adopţie şi de la Inspecţia Socială să fie luni, la prima oră, în Dolj şi Mehedinţi

Premierul Viorica Dăncilă a cerut corpurilor de control ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială să fie luni dimineaţă la prima oră în Dolj şi Mehedinţi, pentru controale în cazul fetiţei luate de acasă.

„Am cerut corpurilor de control ale ANPDCA şi ANPIS să fie luni dimineaţă la prima oră în Dolj şi Mehedinţi, pentru a întocmi un raport amănunţit al situaţiei. În urma acestei analize, vom lua, ferm, toate măsurile care se impun”, a scris premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că a aprobat şi trimiterea unui mesaj către Ambasada SUA, cu dorinţa de a avea o strânsă colaborare în ceea ce priveşte situaţia Sorinei.

„Împreună cu Marius Budăi, ministrul Muncii, urmărim acomodarea fetiţei la noul mediu şi vrem să ne asigurăm că este în siguranţă şi că are parte de o bună îngrijire”, a adăugat premierul.

Avocat: Micuţa de 8 ani, luată de poliţişti din casa în care a crescut, este bine

Avocatul familiei adoptive, Liviu Belulescu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Sorina s-a adaptat la noua situaţie.

„Fetiţa este foarte bine, se vede de pe buze. S-a adaptat imediat. I s-au spus tot felul de prostii, că o taie pe burtică şi îi ia maţele şi o duce în America să le vândă. Fetiţa este bine", a spus Liviu Belulescu.

Potrivit acestuia, femeia care a adoptat-o pe Sorina, în America, este manager de farmacie, iar soţul ei IT-ist.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!". Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie.

Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a precizat că persoana de la care a fost preluată fetiţa din Mehedinţi nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel că fata era reţinută ilegal. Adopţia pentru fetiţă a fost deschisă încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilităţii copilului, au fost făcute demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare, însă nu s-a reuşit finalizarea unei adopţii cu o familie/persoană cu reşedinţa obişnuită în România, arăta sursa citată. În cadrul procedurii de adopţie , au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiţei, dar care a refuzat ulterior continuarea demersului.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, spunea că imaginile pe care le-a văzut nu sunt cele pe care ar fi vrut să le vadă asupra unui copil.

La rândul său, procurorul Maria Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, a spus că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe.

Ea a declarat că femeia din Baia de Aramă, la care era fetiţa, a refuzat de două ori să o adopte.

„Acest copil a fost inclus în categoria copil greu adoptabil şi părinţii au refuzat de două ori să adopte fetiţa”, a mai spus procurorul, care a precizat că fetiţa se zbătea „pentru că i s-a inoculat că o iau în străinătate şi îi fac rău”.

Dăncilă: Am cerut de urgenţă o anchetă în cazul Sorinei, în condiţii de calm 

Premierul Viorica Dăncilă a cerut o anchetă în cazul fetiţei din Mehedinţi, „în condiţii de calm şi strictă respectare a legii”, precum şi consiliere psihologică pentru fetiţă.

„Am cerut de urgenţă o anchetă în cazul Sorinei, în condiţii de calm şi strictă respectare a legii, precum şi consiliere psihologică pentru copil. Integrarea fetiţei într-o familie şi un cămin în care să crească frumos înseamnă normalitate şi ar trebui să fie prioritatea noastră absolută. Cu sentimentele şi sănătatea emoţională a unui copil nu trebuie să se joace nimeni, cu atât mai puţin să o convertească într-o miză politică. Sunt mamă, eu însămi am trecut printr-un proces de adopţie şi ştiu foarte bine ce înseamnă”, scrie, sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă pe Facebook.

Premierul condamnă „cu vehemenţă” orice formă de abuz şi nerespectare a drepturilor copilului şi dă asigurări de toată implicarea sa în acest caz, precum şi de sancţionarea celor ce vor fi găsiţi vinovaţi.

Premierul Viorica Dăncilă spunea, vineri, că va fi făcută o analiză în acest caz şi, dacă se va considera că un minister se face vinovat pentru situaţia creată, acest lucru va fi luat în calcul în privinţa schimbării miniştrilor.

Birchall a cerut anchetă în cazul fetiţei din Mehedinţi: Îmi cer scuze public pentru ce a îndurat

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că a cerut o anchetă pentru stabilirea tuturor detaliilor privind intervenţia în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a precizat că îşi cere scuze public pentru că minora a trecut printr-o astfel de situaţie. 

"Pe mine mă interesează să mă asigur că fetiţa este bine şi nu mai trece prin trauma prin care a trecut, de aceea am cerut o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Eu regret şi îmi cer eu scuze public pentru că acea fetiţă a trebuit să îndure ce a îndurat şi sper să nu se mai întâmple. Au fost deja dispuse măsurile legale necesare. Mi-au dat lacrimile", a spus Ana Birchall, potrivit Antena 3.

Ministrul Muncii, despre fetiţa din Mehedinţi: Cu acceptul premierului, am trimis mesaj Ambasadei SUA pentru colaborare

Ministrul Muncii Marius Budăi a declarat că a transmis, cu aprobarea premierului Viorica Dăncilă, un mesaj Ambasadei SUA în România cu privire la situaţia fetiţei din Mehedinţi, pentru a se asigura că minora va fi în regulă în familia adoptivă care are dublă cetăţenie. Continuarea articolului AICI 

Asistenta maternale care a avut grijă de fetiţa luată din casă spune că nu a refuzat adopţia

Asistenta maternală care a avut grijă de fetiţa luată din casă de mascaţi, la Baia de Aramă, susţine că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă. Soţul acesteia declară, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinţi. Continuarea articolului AICI 

Şefa CSM, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară privind conduita procurorului în cazul fetiţei din Mehedinţi

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita şi modul în care procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi. Continuarea articolului AICI 

Protest de amploare

O fetiţă de opt ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, vineri, verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a efectuat percheziţia domiciliară.

La rândul său, procurorul Maria Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, a spus că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe.

Ea a declarat că femeia din Baia de Aramă, la care era fetiţa, a refuzat de două ori să o adopte.

„Acest copil a fost inclus în categoria copil greu adoptabil şi părinţii au refuzat de două ori să adopte fetiţa”, a mai spus procurorul, care a precizat că fetiţa se zbătea „pentru că i s-a inoculat că o iau în străinătate şi îi fac rău”.

Un protest de amploare a avut loc, vineri seara, în Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Oamenii s-au adunat pe marginea drumului şi au avut afişe cu mesaje precum „Sorina merită un loc în România, alături de familia ei”, „Lăsaţi-o pe Sorina să decidă” sau „Sorina are o familie şi centrele sunt pline de orfani”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici