CCR amână dezbaterea pe moţiunea de cenzură până după congresul PNL

Sesizarea premierului Florin Cîţu privind conflictul constituţional referitor la moţiunea de cenzură va fi dezbătută de Curtea Constituţională pe 28 septembrie.

763 afișări
Imaginea articolului CCR amână dezbaterea pe moţiunea de cenzură până după congresul PNL

CCR amână dezbaterea pe moţiunea de cenzură până după congresul PNL

Sesizarea Guvernului în privinţa moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR va fi dezbătută de judecătorii constituţionali în şedinţa din 28 septembrie, începând ora 10.00.

Guvernul a sesizat Curtea Constituţională a României în privinţa moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privinţa semnăturilor şi a înştiinţării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condiţiilor de validitate pentru iniţierea moţiunii de cenzură, cât şi sub cel al obligaţiei comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură.

Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlamentului şi-au însuşit punctul de vedere al Comisiei de constituţionalitate şi îi dau dreptate premierului Florin Cîţu în privinţa sesizării CCR pentru a constata existenţa unui conflict constituţional cu privire la moţiunea iniţiată de USR şi AUR.

Preşedinţii celor două camere ale Legislativului, Anca DRagu şi Ludovic Orban, au trimis puncte de vedere separate faţă de cel asumat de conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici