Ce speră UDMR să se modifice o dată cu alegerile: cum s-ar putea schimba Parlamentul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, speră ca după alegeri Parlamentul să fie mai mult decât a fost în ultimii ani, „un simplu loc al discuţiilor sterile”. ”Dacă obţinem o guvernare stabilă, se pot face reforme, dacă nu, vom fi perdanţii acestui proces”, e de părere Kelemen.

1492 afișări
Imaginea articolului Ce speră UDMR să se modifice o dată cu alegerile: cum s-ar putea schimba Parlamentul

Kelemen: După alegeri, Parlamentul să nu mai fie un simplu loc al discuţilor sterile

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la şedinţa CRU a UDMR, că România nu îşi poate permite să pună între ghilimele Parlamentul nici pe termen scurt nici pe termen lung.

„Greul de acum vine, pentru că în acest an vor fi alegeri locale, apoi alegeri parlamentare. Va trebui să reiterăm rezultatul din 2016, trebuie să asigurăm reprezentare proporţională şi sper că puterea Parlamentului va creşte şi Parlamentul, în perioada care urmează, va însemna mult mai mult decât a fost în ultimii 3-4 ani, un simplu loc al discuţilor sterile. Această ţară nu îşi poate permite să pună între ghilimele Parlamentul nici pe termen scurt, nici pe termen lung. Este o mare provocare pentru noi în 2020 dacă un partid va avea o majoritate stabilă şi o guvernare stabilă, atunci va însemna că în următorii 4 ani se vor putea face reforme, dacă nu, vom fi perdanţii acestui proces. Dacă avem un cuvânt de spus în luarea deciziilor, atunci comunitatea maghiară nu va avea decât de câştigat”, a spus Kelemen.

Acesta consideră că ar fi bineveniţi 4 ani în care se va putea planifica şi construi după o perioadă de 7-8 ani în care, în România, s-a înregistrat o criză guvernamentală după alta.

„România a avut 9 guverne, în asemenea condiţii, cu o asemenea viteză de schimbări ale Guvernului, nu se poate planifica, nu se pot implementa planuri pe termen lung. Avem nevoie de o perioadă care va urma după alegerile din acest an în care vor fi ani liniştiţi, ca să putem planifica şi construi”, a explicat liderul UDMR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici