Cele 9 candidaturi la şefia PSD au fost validate; Bădălău şi Pandele - respinşi pentru vicepreşedinte

Cele nouă candidaturi la şefia PSD au fost validate, sâmbătă, de Comisia specială, însă cele ale lui Nicolae Bădălău şi Florentin Pandele la funcţia de vicepreşedinte au fost respinse.

25 afișări
Imaginea articolului Cele 9 candidaturi la şefia PSD au fost validate; Bădălău şi Pandele - respinşi pentru vicepreşedinte

Cele 9 candidaturi la şefia PSD validate, cele ale lui Bădălău, Pandele la vicepreşedinte-respinse

Candidaturile lui Florentin Pandele şi Nicolae Bădălău la funcţia de vicepreşedinte al PSD au fost respinse prin decizia comisiei de validare a candidaturilor, care s-a întrunit înaintea congresului extraordinar. Anunţul a fost făcut de actualul secretar general al partidului, Liviu Dragnea.

Acesta a mai precizat că au existat şi patru candidaţi la funcţia de vicepreşedinte care au anunţat că se retrag din cursă.

Au renunţat să mai candideze Marius Lazăr, Cristian Dumitrescu, Dragoş Benea, Aura Vasile.

Din cele nouă candidaturi la preşedinţia PSD nu a fost invalidată niciuna, neexistând nici retrageri.

Florentin Pandele a fost suspendat pentru un an din PSD, în 8 februarie, reproşându-i-se atitudinea faţă de membrii organizaţiei şi faţă de conducerea acesteia, precum şi menţinerea unei atmosfere tensionate în filială.

Pandele este un rival al liderului PSD Bucureşti Marian Vanghelie.

La sosirea la Congres, Florentin Pandele a spus că, dacă i se va respinge candidatura, va fi transformat în martir. Ulterior, el a susţinut că nu s-a regăsit pe lista delegaţilor la Congresul care se desfăşoară la Romexpo, el intrând în sală cu statut de invitat. De asemenea, el a afirmat că suspendarea sa a fost nestatutară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici