Centru integrat de colectare a deşeurilor prin aport voluntar, înfiinţat pentru Bucureşti şi Ilfov

Primarul general Nicuşor Dan anunţă, vineri, că a semnat cu Ministerul Mediului contratul de finanţare pentru înfiinţarea şi dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar Bucureşti - Nord şi regiunea afiliată Ilfov. Acesta va funcţiona în Chitila.

198 afișări
Imaginea articolului Centru integrat de colectare a deşeurilor prin aport voluntar, înfiinţat pentru Bucureşti şi Ilfov

Nicuşor Dan anunţă că va fi construit centrul integrat de colectare a deşeurilor, prin aport voluntar, în Chitila.

„Am semnat în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Municipiul Bucureşti (ADIGIDMB), cu Ministerul Mediului, contractul de finanţare pentru înfiinţarea şi dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar Bucureşti-Nord şi regiunea afiliată Ilfov. Un asemenea centru constituie o soluţie de management eficient pentru toate tipurile de deşeuri. Astfel, la acest centru de colectare, care va fi înfiinţat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, vor putea fi aduse de către persoanele din Bucureşti şi din judeţul Ilfov deşeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, deşeuri din construcţii şi demolări, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanţi, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum şi deşeuri reciclabile – hârtie, carton, PET-uri”, spune primarul general pe pagina sa de Facebook.

Deşeurile se vor primi gratuit, în limita unor cantităţi rezonabile, ce vor fi stabilite ulterior, printr-un regulament.

Proiectul, care va fi finalizat până la finalul anului 2024, este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), valoarea finanţării nerambursabile fiind de 27.450.810 de lei, echivalentul a 5.580.000 de euro, fără TVA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici