Video CExN al PSD | Liviu Dragnea: Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot/ Ecaterina Andronescu: Contez pe voturile colegilor care mă cunosc de 22 de ani

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat, vineri, toate candidaturile depuse pentru funcţiile de conducere ale partidului. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, s-a retras din cursă.

3452 afișări

Bănicioiu: Viorica Dăncilă are foarte multă treabă de făcut la Guvern. Nu ar trebui să o încărcăm

Nicolae Bănicioiu a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că reuşita zilei este validarea tuturor candidaturilor, precizând că Viorica Dăncilă este premierul României şi preşedintele organizaţiei de femei, are multă treabă şi nu ar trebui "încărcată cu alte treburi”.

"Mi-am exprimat nemulţumirile în interiorul şedinţei, dar prefer să nu le spun. Le-am spus colegilor mei şi le-a înţeles şi preşedintele partidului şi ceilalţi colegi din conducerea partidului, dar marea reuşită a zilei de astăzi (vineri -n.r.) şi o salut şi este vorba despre validarea tuturor candidaturilor. Vreau să le mulţumesc pentru asta colegilor care vin la Bucureşti , unii au plecat deja din ţară, deci colegilor delegaţi care, sunt convins, că au făcut ei presiunile necesare pentru a-i convinge pe reprezentanţii loc în CEx să voteze pentru aceste lucruri. Şi iată cum buturiga mică răstoarnă carul mare. Jocurile subterane şi ascunse ale unora nu se potrivesc cu socotelile oamenilor”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Întrebat ce şanse are având în vedere că sunt doi candidaţi contra Vioricăi Dăncilă, fostul ministru al Sănătăţii a precizat atât el cât şi Ecaterina Andronescu sunt oameni maturi şi raţionali şi nu vor diviza voturile.

"Eu cu doamna Andronescu suntem capabili de o astfel de discuţie. Eu nu candidez, şi nici domnia sa, pentru o funcţie. Nu asta mă recomandă pe mine membrilor de partid. Era bine să se gândească toţi la binele partidului”, a completat Bănicioiu.

Referitor la candidatura Vioricăi Dăncilă, Nicolae Bănicioiu a precizat că aceasta are deja foarte multă treabă la Palatul Victoria.

"Doamna Dăncilă deţine funcţia de premier al României, preşedinte al organizaţiei de femei. Eu cred că doamna Dăncilă are foarte multă treabă de făcut la Guvern şi la organizaţia de femei şi nu ar mai trebuie să o încărcăm cu alte treburi foarte importante, de preşedinte executiv. Asta înseamnă enorm de mult la un partid atât de mare cum e PSD”, a concluzionat Nicolae Bănicioiu.

Marian Oprişan: Eu ce vină am dacă niciun coleg din regiunea de Sud-Est nu a dorit să se înscrie?

Marian Oprişan, candidat pentru un post de vicepreşedinte PSD, a declarat că, fiind un partid ”absolut democratic”, oricine are dreptul de a candida pentru o funcţie de conducere, afirmând că el nu are nicio vină pentru că niciun alt coleg nu a dorit să candideze împotriva sa.

”PSD este un partid absolut democratic. (...) Pentru faptul că suntem un partid democratic este logic ca toată lumea să aibă dreptul să candideze la congresul partidului la orice funcţie doreşte. Eu ce vină am dacă niciun coleg din regiunea de Sud-Est nu a dorit să se înscrie? E vina mea?”, a declarat Marian Oprişan, singurul candidat-bărbat din regiunea de Sud-Est.

El a fost întrebat şi despre social-democraţii care şi-au exprimat public nemulţumirile cu privire la condiţiile în care îşi pot depune candidaturile pentru funcţiile de conducere.

”Nu înţelegeţi cum funcţionează Partidul Social Democrat. PSD este un organism viu, în care oamenii vorbesc, în care oamenii discută, iar la final aceste discuţii duc la soluţii pentru guvernarea ţării, pentru funcţionarea partidului. În condiţiile astea, la final, noi vorbim pe o singură voce. Suntem o echipă unită, avem preşedintele partidului nostru pe dl Liviu Nicolae Dragnea şi mergem în continuare să arătăm românilor că le putem face o viaţă mai bună”, a răspuns Oprişan.

El a fost întrebat dacă o cunoaşte pe Mirela Furtună, celălat candidat din regiunea de Sud-Est.

”Trebuie să o respectăm pe colega noastră, pentru că e o distinsă doamnă deputat şi este normal să candideze dacă domnia sa o doreşte”, a spus Marian Oprişan.

Ţuţuianu: E nevoie de Congresul PSD deoarece avem nevoie de un document programatic pentru 2018-2020

Preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că este necesar un Congres, deoarece formaţiunea are nevoie de un document programatic pentru perioada 2018-2020.

Întrebat dacă a înţeles de ce este nevoie de Congresul PSD de sâmbătă, Ţuţuainu a răspuns afirmativ.

„E foarte limpede. Avem nevoie de un document programatic pentru perioada 2018-2020, dar din păcate, cea mai mare pasiune reflectată şi în presă, se pune pe cine candidează. (...) Cei care au dorit să-şi aducă contribuţia la acest document le-au comunicat. Mâine el va fi prezentat în plenul Congresului. Documentul va face referire şi la justiţie cu siguranţă pentru că este un lucru important, îndelung discutat. Sunt în curs modificările pe care le-am adus legilor justiţiei pentru a reintra în discuţie în Comisia specială şi Codurile trebuie în acord cu deciziile CCR. Deci sunt subiecte care nu pot fi ocolite”, a susţinut Ţuţuianu.

În ceea ce priveşte propunerea de validare a candidaturilor, preşedintele PSD Dâmboviţa a precizat că aceasta a fost făcută de liderul PSD, Liviu Dragnea, iar decizia a fost luată în unanimitate, fiind una sau două abţineri.

„În felul acesta eliminăm subiecte care secundare şi ne aşezăm cu toţii pe ceea ce este esenţial la acest Congres”, a spus Ţuţuianu.

Totodată, senatorul PSD a spus că s-a decis ca fiecare dintre candidaţi să aibă observatori pe zona în care se votează şi la urne.

„Totdeauna contează susţinerea pe care o are preşedintele faşă de un candidat sau altul, dar cred că contează şi prestaţia de până acum a fiecărui candidat, modul în care este receptat de colegii de partid”, a declarat Ţuţuianu. Întrebat pe cine va susţine pentru funcţia de preşedintele executiv, Ţuţuianu a răspuns că Organizaţia PSD Dâmboviţa are 143 de delegaţi şi că se vor întâlni în această seară pentru a decide.

„Toţi sunt candidaţi foarte buni şi asta este bine pentru partid. Este dreptul domnului Dragnea să o voteze pe doamna Dăncilă”, a adăugat Adrian Ţuţuianu.

Toate candidaturile au fost validate

Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au validat candidaturile social-democraţilor care s-au înscris în cursa pentru o funcţie de conducere a partidului, au precizat surse din interiorul conducerii formaţiunii politice.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, care intenţiona să devină vicepreşedinte din partea regiunii Bucureşti-Ilfov, şi-a retras candidatura. Astfel, singurul candidat din partea regiunii a rămas primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă.

Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu şiViorica Dăncilă candidează pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, în timp ce pentru funcţia de secretar general al partidului concurează Marian Neacşu şi Codrin Ştefănescu.

Pentru posturile de vicepreşedinţi candidează:

Gabriela Firea şi Robert Negoiţă (regiunea Bucureşti-Ilfov)

Şerban Valeca, Adrian Ţuţuianu, Cătălin Rădulescu şi Carmen Dan (regiunea Muntenia)

Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)

Gabriel Zetea şi Doina Pană (regiunea Nord-Vest)

Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru)

Marian Oprişan şi Mirela Furtună (regiunea Sud-Est)

Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu (regiunea Oltenia)

Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).

Termenul de depunere a candidaturilor a expirat joi, la ora 16.00. Congresul extraordinar va avea loc sâmbătă, 10 martie.

 

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici