Cezar Preda: Sunt miniştri în Guvernul Boc care aduc prejudicii enorme PDL

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat vineri într-o conferinţă de presă la Buzău că există miniştri în Guvernul Boc care prin atitudinea lor şi prin deciziile pe care le iau "aduc prejudicii enorme PDL", iar acest lucru "nu este corect".

18 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Sunt miniştri în Guvernul Boc care aduc prejudicii enorme PDL

Cezar Preda: Sunt miniştri în Guvernul Boc care aduc prejudicii enorme PDL (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Liderul democrat-liberal a precizat că va susţine Guvernul Boc în adoptarea măsurilor de austeritate, deşi în ultimele săptămâni a criticat de nenumărate ori Executivul pentru modul în care a ales să acţioneze în această perioadă de criză financiară.

Preda a declarat că toţi parlamentarii de Buzău vor vota împotriva motiunii de cenzură îndreptată împotriva Executivului, pentru ca Guvernul Boc să-şi poată pune în aplicare programul de măsuri stabilite cu Fondul Monetar Internaţional.

Deputatul buzoian a precizat însă că, după ce Guvernul va primi votul de încredere, va trebui "să se ţină de cuvânt şi să restructureze cheltuielile aşa cum a promis".

Cezar Preda a subliniat, în acelaşi context, că premierul va trebui "să nu mai tolereze în jurul lui pe cei care îşi fac doar programul propriu".

În aceeaşi conferinţă de presă, Cezar Preda a precizat că există oameni în Guvern care prin atitudinea lor aduc prejudicii enorme Partidului Democrat Liberal.

"Luni, Guvernul îşi va asuma răspunderea. Eu, ca preşedinte al PDL Buzău, spun public că voi susţine Guvernul Boc. Toţi parlamentarii PDL Buzău vom vota împotriva moţiunii de cenzură pentru ca Guvernul să-şi poată aplica programul de măsuri stabilit cu Fondul Monetar. Lucrul pe care trebuie să-l facem noi este foarte greu, este un act care poate părea sinucigaş politic, dar am convingerea acum că aceste măsuri trebuie luate şi sunt o soluţie bună pentru viitorul nostru apropiat", a declarat Cezar Preeda.

Deputatul buzoian a adăugat că, din momentul în care va primi votul de încredere pe asumarea legilor, Guvernul trebuie "să se ţină de cuvânt şi să restructureze cheltuielile aşa cum a promis, să facă în aşa fel încât să fie o echipă omogenă în jurul premierului.

"Boc să nu mai tolereze nicio secundă pe cei care s-au obişnuit să fie miniştri numai pentru a-şi face propriul program. Ce se vede din viaţa publică este că unii una zic şi alta fac şi paradoxal toate se sparg în capul lui Boc şi al PDL. Nu este corect. Oamenii din Guvern trebuie să facă tot ce depinde de ei pentru că ce vedem în spaţiul public că le aparţine ca indecizie sau decizie greşită să nu mai fie, pentru că aduc prejudicii enorme PDL", a declarat deputatul de Buzău Cezar Preda.

Liderul PDL a mai spus că, personal, crede că Guvernul va primi votul de încredere şi va putea trece la adoptarea măsurilor de redresare a situaţiei financiare a ţării.

"Dacă moţiunea de cenzură trece, pică programul de măsuri şi trebuie făcut un alt guvern. Eu cred că acest Guvern va primi votul de încredere. Parlamentarul PDL a decis să susţină Guvernul. Nu există să ai ezitări sau chestiuni legate de acele poziţii de abţinere", a conchis Cezar Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici