Toate proiectele de reamenajare a centrului Capitalei, RESPINSE de Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, marţi, toate cele şase proiecte de reamenajare a zonei centrale, care vizează bulevardul Unirii, Piaţa Cantacuzino, Piaţa Lahovari, Parcul Izvor, Sala Palatului şi Piaţa de Flori.

Share pe Facebook 5553 afişări

Imaginea articolului Toate proiectele de reamenajare a centrului Capitalei, RESPINSE de Consiliul General al Municipiului Bucureşti

CGMB a respins toate proiectele de reamenajare a centrului Capitalei

Primarul general interimar, Răzvan Sava, a convocat pentru marţi şedinţa extraordinară a CGMB, pe ordinea de zi fiind şapte proiecte de hotărâre, şase dintre ele vizând transformări importante în zona centrală a Capitalei, respectiv reamenajări de parcuri, desfiinţarea parcărilor supraterane şi construirea unor parcări subterane cu peste 3.100 de locuri.

Însă, în ultima şedinţă a CGMB din acest an au fost respinse toate cele şase proiecte de reamenajare a zonei centrale.

Unii consilieri generali au spus, în cadrul şedinţei, că nu înţeleg de ce această grabă de votare a proiectelor între Crăciun şi Revelion, solicitând explicaţii arhitectului-şef a Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Acesta a precizat că nu este neapărat o urgenţă votarea acestor proiecte, însă având în vedere că ele vor fi finanţate printr-un program operaţional regional, care va apărea la sfârşitul lunii ianuarie, ar fi necesar votul pentru că regula programului european este "primul venit, primul servit".

Pătraşcu le-a mai spus consilierilor că după aprobarea în CGMB, vor trebui aprobate de Consiliu şi studiile de fezabilitate, iar acest lucru trebuie să se întâmple înainte de depunerea cererilor de finanţare.

"Aici ar fi urgenţa", a explicat arhitectul-şef al Capitalei.

Cele şase PROIECTE de hotărâre care vizează transformarea centrului Bucureştiului includeau:

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Piaţa Constituţiei - Antim - B-dul Unirii Plan Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Piaţa Cantacuzino - Piaţa Lahovary Plan Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Parc Sfinţii Apostoli - Podul Calicilor Plan Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Parc Izvor - Pod Mihai Voda Plan Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Spaţiu Public - Sala Palatului, Plan Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală"

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Rahova - Uranus - Piaţa de Flori- Plan Integrat de Dezvoltare Urbană "Zona Centrală".

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CGMB ,
REAMENAJARE ,
CENTRU ,
proiecte ,
respingere ,
centrul capitalei
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.