Chelaru: Nu e suficient ca Geoană să vrea să fie membru de partid,. Trebuie să vrea şi PSD

Vicepreşedintele PSD Ioan Chelaru a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu este suficient ca senatorul Mircea Geoană să-şi exprime dorinţa de a reveni în partid, mai este necesar şi acceptul PSD, "având în vedere momentele relativ delicate prin care a trecut şi la care a expus şi partidul".

536 afișări
Imaginea articolului Chelaru: Nu e suficient ca Geoană să vrea să fie membru de partid,. Trebuie să vrea şi PSD

Chelaru: Nu e suficient ca Geoană să vrea să fie membru de partid,. Trebuie să vrea şi PSD (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Chelaru a fost întrebat dacă l-ar putea considera pe Mircea Geoană din nou drept un coleg de partid, aşa cum afirmă senatorul independent.

"Eu i-am recunoscut întotdeauna fostului preşedinte al partidului şi colegului de Senat Mircea Geoană calităţile importante de om politic şi dimplomat şi pe care sigur nu şi le-a pierdut, însă aceasta este opţiunea dumnealui, dacă doreşte sau nu să revină în PSD. Dar nu este numai opţiunea dumnealui, este şi opţiunea partidului care trebuie să-l şi primească de data aceasta, având în vedere momentele relativ delicate prin care a trecut şi dumnealui şi la care a expus şi partidul. Eu rămân la părerea că decizia rămâne la domnul Geoană şi, dacă şi-o va manifesta în mod expres în sensul depunerii unei adeziuni, sigur că trebuie să se ia o decizie", a declarat Chelaru.

"Mircea Geoană este un om care a marcat viaţa politică din România, a marcat inclusiv viaţa PSD, e adevărat că ne-a adus şi suficiente probleme, dar nimeni nu are o viaţă politică rectilinie", a mai susţinut el.

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, joi, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că el nu a plecat niciodată din PSD şi că se consideră în continuare un social-democrat, arătând că va candida pentru un nou mandat la Senat în acelaşi colegiu.

"Într-un fel, dacă mă uit la relaţia mea cu cei care m-au votat, cu cei cu care am lucrat, cu colegii şi colegele mele, din punct de vedere practic, din punct de vedere sentimental, din punct de vedere ideologic, eu nu am plecat niciodată din PSD. Sunt acelaşi om, care are un crez politic clar şi are aceeaşi relaţie normală cu colegii şi colegele", a spus Geoană.

El a admis că, totuşi, lucrurile pot fi discutate din punct de vedere formal.

"A, strict formal, putem discuta acest lucru. Deci eu nu mă dezic niciodată de crezul meu şi de oamenii cu care am lucrat. (…) Deci răspunsul este destul de simplu: eu mă consider în continuare un social-democrat şi relaţia mea de inimă, relaţia mea intelectuală, ideologică, emoţională este în continuare cu publicul pe care l-am reprezentat şi care m-a votat într-un număr atât de mare în 2009", a spus Geoană. El a precizat că va candida pentru un nou mandat de senator în colegiul său din Dăbuleni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici