Video Geoană: USL a greşit nepregătind bine în străinătate acţiunea de suspendare

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, joi, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că USL a greşit nepregătind bine în străinătate acţiunea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, el arătând că acest lucru a reprezentat un "călcâi al lui Ahile" pentru demersul USL.

474 afișări

"Dacă aş spune că există un punct care poate fi considerat ca şi călcâiul lui Ahile la această operaţiune - este foartea slaba pregătire în străinătate şi în exterior - şi în Europa şi în America", a spus Geoană.

El a precizat că această slabă pregătire a demersului de suspendare în exterior a fost reproşată USL de către partenerii şi aliaţii săi.

"Şi este, într-un fel, şi reproşul pe care aliaţii şi partenerii noştri ni l-au făcut spunând că această pregătire nu a existat practic şi acest lucru a creat un câmp liber pentru contra-propagandă, pentru insinuare, pentru intoxicare din partea taberei care se apăra. Cred că aici a fost elementul de vulnerabilitate care în cele din urmă a costat din punct de vedere al deciziei finale", a spus Geoană.

El a arătat că momentul decisiv în eşecul acţiunii de suspendare a fost reprezentat de apariţia din străinătate a dubiilor cu privire la legitimitatea acţiunii USL.

"Momentul decisiv a fost momentul în care din străinătate, aproape unanim, a apărut un element de dubiu cu privire la legitimitatea şi modul în care se derulează această operaţie. Cred că acolo a fost punctul slab şi tot ce a urmat ca şi convulsie de-a lungul acestui proces a reflectat de fapt această slăbiciune iniţială a operaţiunii de suspendare", a spus Geoană.

CITEŞTE AICI INTERVIUL INTEGRAL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici