Chiliman: Antonescu a scos liberalismul din PNL. Dacă vrea să mă excludă şi pe mine, e liber s-o facă

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, că preşedintele PNL Crin Antonescu "a eliminat liberalismul din PNL" şi a arătat că, dacă acesta vrea să îl excludă şi pe el din partid, e liber să o facă.

204 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Antonescu a scos liberalismul din PNL. Dacă vrea să mă excludă şi pe mine, e liber s-o facă

Andrei Chiliman (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Din păcate, domnul Crin Antonescu a exclus liberalismul din PNL. Aşa că, dacă vrea să mă excludă şi pe mine, e liber să o facă. Eu însă nu plec din PNL", a spus Chiliman, la evenimentul de lansare a Iniţiativei România Liberală.

El a arătat că nici ceilalţi membri sau susţinători ai Iniţiativei care sunt membri ai PNL nu sunt dispuşi să demisioneze din partid.

"Nu cred că este cineva dispus azi să demisioneze şi nu văd de ce o platformă de dezbatere a ideilor, a principiilor liberale, sperie aşa de tare pe Crin Antonescu. Nu ştiam că e atât de sperios", a spus Chiliman.

El a arătat că nu îi este teamă de ameninţarea lui Antonescu privind excluderea sa din PNL.

"Crin Antonescu a eliminat, a scos din PNL liberalismul şi libertatea de opinie. În momentul de faţă, în PNL, să gândeşti altfel decât preşedintele se cheamă delict de opinie", a spus Chiliman.

El a arătat că Iniţiativa România Liberală nu este o mişcare îndreptată împotriva PNL, aşa cum i-ar fi teamă lui Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că membrii partidului care sunt implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu au de ce să mai fie membri de partid, din moment ce militează împotriva PNL, precizând că nu poate fi acceptată "bigamia politică", deoarece înseamnă promiscuitate.

Liderul PNL a precizat că, având în vedere că în Iniţiativa România Liberală participă şi alţi politicieni din alte formaţiuni politice în opoziţie cu PNL, "rezultă că este cu totul şi cu totul inacceptabil şi nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu aşa ceva".

"Se poate ca în PNL să nu fii de acord, nici măcar cu deciziile unui congres, darămite cu conducerea. Se poate să faci la nesfârşit vocalize publice pe chestia asta, trăieşti bine mersi. Dar acest tip de bigamie politică nu poate fi tolerat, pentru că am intra în promiscuitate şi critica justificată sau nu, publică sau nu e pentru noi de înţeles, promiscuitatea politică nu", a mai spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că "inacceptabil" înseamnă că cei implicaţi în Iniţiativa România Liberală nu vor mai fi membri ai partidului. "Fie printr-o decizie demnă, şi anume plecarea din PNL, din vreme ce mă asociez unei construcţii de la asta pleacă - de la faptul că în conformitate cu manifestul ei PNL este aproape nefrecventabil - dacă membrul respectiv nu are această demnitate este exclus, este simplu, asta înseamnă inacceptabil", a declarat Antonescu.

Vineri, întrebat de jurnalişti despre lansarea Iniţiativei România Liberală, preşedintele PNL a declarat că nu doreşte să comenteze deoarece nu este vorba despre un partid politic, însă a apreciat că este vorba despre "politică de tomberon", cu Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu.

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală a fost lansată luni.

Între membrii semnatari ai manifestului Iniţiativei România Liberală se numără Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun, Marius Oprea, iar între susţinători Neagu Djuvara, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Semcu, Ovidiu Drăgănescu.

La evenimentul de lansare a Iniţiativei România Liberală au fost prezenţi, între alţii, Teodor Meleşcanu, Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Aurelian Pavelescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici