Chiliman, lui Antonescu: Promiscuitate politică e să negociezi pe sub masă cu Blaga, fiind în Guvern

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a sugerat, luni, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar fi negociat "pe sub masă" cu liderul PDL Vasile Blaga, în timp ce se afla la guvernare alături de PSD şi ar fi construit strategii împotriva PSD, deşi se află în alianţă, în USL.

495 afișări
Imaginea articolului Chiliman, lui Antonescu: Promiscuitate politică e să negociezi pe sub masă cu Blaga, fiind în Guvern

Andrei Chiliman şi Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

El a arătat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul IRL, că la şedinţa Delegaţiei Permanente în care a fost exclus din PNL a fost acuzat de preşedintele Crin Antonescu de "promiscuitate politică" şi i-a întors acestuia acuzaţia.

"Promiscuitate înseamnă să negociezi pe sub masa cu Blaga în timp ce eşti la guvernare cu PSD. Promiscuitate e să faci eforturi asupra construcţiei unei strategii împotriva propriului aliat din USL, aşa cum a reieşit din stenogramele care au ieşit la iveală după precedenta şedinţă a conducerii PNL în loc să asigure tot sprijinul politic actului de guvernare", a spus Chiliman.

El a arătat că promiscuitate politică înseamnă să-ţi execuţi adversarii politici din partid, dar şi să primeşti în partid şi să dai funcţii unor adversari politici.

"Am fost acuzat că în activitatea pe care o facem noi am ajuns în stare de promiscuitate politică. Am ţinut să subliniez în Delegaţia Permanentă ce consider eu că e promiscuitate politică: înseamnă să-ţi execuţi adversarii politici din partid încălcând statutul pe care chiar tu l-ai scris, lucru care s-a întâmplat în ultima perioadă foarte des în PNL. Promiscuitate înseamnă să primeşti în partid şi să dai funcţii unor oameni pe care până mai ieri îi înjurai la televizor ca adversari politici, de exemplu Mehedinţi, Caraş, Sectorul 4", a spus Chiliman.

El a arătat că promiscuitate politică înseamnă să deschizi porţile politicienilor traseiştilor, unor personaje dubioase sau puşcăriabile, înseamnă să aspiri la funcţia de preşedinte al unei ţări membră NATO, dar să acţionezi politic la indicaţiile "Vocii Rusiei", precum înseamnă şi te angajezi că te retragi dacă nu câştigi la referendum şi pe urmă "să te faci că plouă".

Solicitat să dea mai multe amănunte despre existenţa unor negocieri Antonescu-Blaga, Chiliman a precizat: "Eu nu pot decât să spun că fum fără foc nu iese".

Delegaţia Permanentă a PNL, reunită la sala I.I.C. Brătianu din Parlament, a decis luni excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce actualul edil a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor "abateri grave de la disciplina partidului".

Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa, înaintată de BPN Delegaţiei Permanente a PNL, a fost aprobată cu majoritate de voturi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Conform surselor citate, pentru excluderea lui Chiliman din PNL au votat 139 de membri ai Delegaţiei Permanente, doar 8 votând împotrivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici