Ciolacu a anunţat când va intra în vigoare şi când va fi aplicată noua lege a pensiilor

Noua Lege a pensiilor va intra în vigoare pe 1 ianuarie, pensiile se măresc cu 13,8%, iar aplicarea directă va dura, spune premierul Marcel Ciolacu.

1793 afișări
Imaginea articolului Ciolacu a anunţat când va intra în vigoare şi când va fi aplicată noua lege a pensiilor

Ciolacu a anunţat când va intra în vigoare şi când va fi aplicată noua lege a pensiilor

Întrebat, sâmbătă, la Târgul Indagra, când vor creşte pensiile, premierul a răspuns că „România are legi. La anul va avea o indexare de 13,8%, este indicele de inflaţie pe anul trecut. În noua lege se regăseşte din nou acest fapt, că trebuie cu indicele de inflaţie anuală intervenit pe pensii”.

Ciolacu şi-a manifestat încrederea că până la sfârşitul lunii noiembrie va trece noua lege a Pensiilor prin Parlament, apoi va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie.

Legea are prevăzută închiderea „anumitor înechităţi”, a precizat premierul, adăugând că nu se poate pune în aplicare instant.

La exact, afirmă Ciolacu, la 1 ianuarie pensiile se măresc cu 13,8 % conform legii, iar noua lege a Pensiilor va intra în vigoare pe 1 ianuarie şi „aplicarea directă va dura”.

„Eu legea n-o pitesc, va merge în Parlament”, a adăugat prim-ministrul.

Recent, Ciolacu spunea că ar urma să fie purtate noi discuţii la Bruxelles cu oficialii Comisiei Europene despre noua lege a pensiilor. Şi atunci, premierul spunea că şi-ar dori ca această lege să fie pusă în aplicare încă de anul viitor. Întrebat cât ar urma să fie pensia minimă de la 1 ianuarie, premierul a răspuns atunci că în primul rând se va ţine cont de o majorare a pensiei în acord cu indicele inflaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
pensii,
aplicare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici