Ciolacu: E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe liste să fie alocate femeilor la alegeri

E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidaţi să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare, cât şi în consiliile de administraţie ale întreprinderilor publice, transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu.

183 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe liste să fie alocate femeilor la alegeri

Ciolacu: E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe liste să fie alocate femeilor la alegeri

„În România sunt 9,803 milioane de femei. Deşi reprezintă 51.5% din totalul populaţiei, femeile sunt foarte puţin reprezentate în autorităţile publice locale sau în Parlament”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că un număr mai mare de femei în politică înseamnă ca în primării, consilii locale sau judeţene, în Parlamentul naţional sau în cel European „să se discute mai mult despre problemele femeilor, fie ele mame sau fiice, cadre medicale sau didactice, femei de afaceri sau salariate”.

„E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidaţi să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare şi europarlamentare, cât şi în consiliile de administraţie ale întreprinderilor publice! E timpul pentru o schimbare! E timpul pentru reprezentare echitabilă în funcţiile politice alese”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici