Ciolacu: Sper ca vizita premierului Olandei să fie urarea de bun-venit ca membru Schengen

  • Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că speră ca vizita premierului olandez Mike Rutte să reprezinte pentru România „urarea de bun-venit ca membru cu drepturi depline ai spaţiului Schengen”.
  • El a reluat apelul făcut politicienilor români „să lase deoparte orgoliile şi atacurile politice interne”.
518 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Sper ca vizita premierului Olandei să fie urarea de bun-venit ca membru Schengen

„Ca lider al partidului care a dus România în NATO şi UE, le cer tuturor politicienilor români să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile şi atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spaţiul Schengen! Intrăm într-o perioadă în care fiecare zi se poate dovedi decisivă pentru România. Mâine, de exemplu, se va afla în ţara noastră prim-ministrul Olandei, domnul Mark Rutte, ţară de a cărei poziţie depinde în mare măsură succesul acestui obiectiv naţional. În numele Parlamentului României, îl salut pe premierul Rutte şi îi urez bun-venit în ţara noastră”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că Mark Rutte „va merge să vadă ce înseamnă în mod real că România este acum în prima linie de apărare a Europei”.

„Odată cu ultima escaladare a violenţei din partea Rusiei asupra civililor nevinovaţi din Ucraina, acum mai mult ca niciodată trebuie să strângem rândurile în Europa pentru a ne apăra cetăţenii, suveranitatea şi democraţia însăşi. Acum este timpul – de fapt, este un moment prea mult aşteptat – ca UE să accepte pe deplin intrarea României în spaţiul Schengen. Prim-ministrul Rutte poate face ca acest drum atât de lung al ţării noastre către Schengen să se apropie de final printr-o susţinere publică a aspiraţiilor noastre. Am respectat toate detaliile tehnice. Suntem europeni loiali. Singurul lucru care stă în cale este voinţa politică. Sper că prim-ministrul Olandei va arăta că este solidar cu românii şi ne aşteptăm ca vizita domniei sale să reprezinte pentru România urarea de bun-venit ca membru cu drepturi depline ai spaţiului Schengen”, încheie Ciolacu.

Premierul olandez Mark Rutte şi preşedintele Klaus Iohannis vor vizita, miercuri, la Cincu, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, cu preşedintele Klaus Iohannis. Olanda este singura ţară care se mai opune aderării României la Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici