Cioloş, despre atentatele din Paris: Ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. Sunt convins că asta se va întâmpla şi cu Franţa

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, duminică, că românii pot înţelege momentele grele prin care trece Franţa, pentru că au trecut şi ei recent printr-o tragedie, remarcând faptul că "ceea ce nu te omoară, te face mai puternic", ceea ce se va întâmpla şi în cazul Franţei.

115 afișări
Imaginea articolului Cioloş, despre atentatele din Paris: Ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. Sunt convins că asta se va întâmpla şi cu Franţa

"Sunt momente grele pentru poporul francez şi noi putem înţelege acest lucru, pentru că recent am trecut printr-o tragedie şi atunci când îţi pierzi semeni nevinovaţi în masă este greu să treci peste asta. Şi ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. Sunt convins că asta se va întâmpla şi cu Franţa", a declarat premierul desemnat, care a venit duminică seară la ambasada Franţei pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor atentatelor de la Paris şi a semna în cartea de condoleanţe.

Întrebat dacă este îndeajuns ca românii să fie solidari cu francezii, Cioloş a răspuns: "Faptul de a fi solidar este o reacţie, dar nu este suficient. Franţa trebuie să construiască în continuare pe valorile democraţiei".

"Europa a demonstrat, având exemplul istoric al Franţei, că niciodată teroarea şi ura nu pot construi şi nu pot fi durabile", a spus Cioloş.

Întrebat dacă în acest moment dacă este periculos pentru cetăţenii români să călătorească în Franţa, premierul desemnat a spus: 'Nu cred că este mai periculos pentru cetăţenii români să călătorească în Franţa decât pentru cei francezi. Sunt convins că autorităţile franceze vor lua cele mai bune măsuri, pentru ca ei să nu fie puşi în pericol".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici