Cîţu cere reducerea contribuţiilor: Fără populisme şi cai verzi pe pereţi

Preşedintele PNL Florin Cîţu spune că singura măsură care creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor şi nu reprezintă un cost pentru companii este reducerea contribuţiilor.

844 afișări
Imaginea articolului Cîţu cere reducerea contribuţiilor: Fără populisme şi cai verzi pe pereţi

Cîţu cere reducerea contribuţiilor: Fără populisme şi cai verzi pe pereţi

Cîţu spune că deşi au au apărut imediat „specialiştii” din tabăra populiştilor care să spună că o asemenea măsură, de reducere a contribuţiilor, ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaţilor de astăzi, este o temă falsă.

„Şi asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale. Pensia este calculată în funcţie de salariul brut, nu de valorea contribuţiei. Mai simplu: o scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net astăzi. O creştere a salariului brut înseamnă o creştere a pensiei, în viitor, a angajaţilor de astăzi. Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede. În ciuda opoziţiei mele şi a multor colegi din PNL. Obiectivul numărul 1 pentru mine şi pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia)”, scrie Florin Cîţu pe Facebook.

El cere ca acest lucru să se întâmple „fără populisme şi cai verzi pe pereţi”.

„Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflaţia, dobânzile şi să creeze locuri de muncă. Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul şocului preţurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest şoc economia nu-şi revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste. Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste şi o vom face ca şi până acum: public, asumat, curajos”, a mai spus Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici