Cîţu, întrebare pentru PSD: Unde sunt banii? Deficitul lunii iulie e 3,2 miliarde, anul trecut era de 100 de milioane

Florin Cîţu susţine că deficitul lunii iulie este de 3,2 miliarde de lei, faţă de iulie anul trecut când a fost de 100 de milioane şi întreabă PSD unde sunt banii.

996 afișări
Imaginea articolului Cîţu, întrebare pentru PSD: Unde sunt banii? Deficitul lunii iulie e 3,2 miliarde, anul trecut era de 100 de milioane

„PSD, unde sunt banii? Deficitul lunii iulie este de 3.2 miliarde lei. Anul trecut deficitul lunii iulie a fost de DOAR 100 milioane lei. Deficitul lunii iulie a explodat în condiţiile în care rata inflaţiei foarte mare a crescut veniturile la buget (nu a crescut gradul de colectare). În acelaşi timp gradul de execuţie al investiţiilor este la nivelul anului 2019, sub 2020 şi 2021”, a scris vineri pe Facebook fostul premier.

Aceasta arată că, potrivit datelor INS, şi investiţiile nete în economie sunt mai mici în primul semestru din 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

El spune că banii s-au dus pe dobânzi, subvenţii şi bunuri şi servicii.

„1. Pe dobânzi, în profiturile băncilor. PSD nu vrea să ia banii gratis din PNRR. Aşa că plăteşte, pe înţelegere oare cu băncile?, dobânzi astronomice la împrumuturile pe care le face statul român. Deja a plătit aprope 19 miliarde lei pentru dobânzi în 2022. O sumă mult mai mare decât au costat dobânzile în tot anul 2021. Este o înţelegere între Marcel Ciolacu şi sistemul bancar? 2. Subvenţii. Cheltuielile cu subvenţiile s-au dublat şi au ajuns aproape de 8 miliarde lei. Şi mai sunt 5 luni din 2022. 3. Bunuri şi servicii. Nu, nu au scăzut. Din contră, sunt mai mari cu aproximativ 7 miliarde faţă de anul trecut”, a adăugat Cîţu.

În opinia acestuia, în aceste condiţii, cu un deficit bugetar în creştere, urmează inflaţie şi mai mare, dobânzi şi mai mari şi taxe mai multe şi mai mari.

„La începutul anului avertizam că politicile socialiste ale PSD vor duce la inflaţie mare şi dobânzi mari. Nu am estimat că vor apărea taxe noi pentru că din poziţia de preşedinte al PNL ştiam că mă voi opune. Taxele şi toate măsurile populiste au fost adoptate după ce am plecat”, mai spune fostul premier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici