Ciucă: Atunci când şi dacă va fi cazul, vom face remanieri

După ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, din punctul său de vedere, se impune o remaniere guvernamentală până la sfârşitul acestui an, Ciucă spune că va „proceda” la remanieri atunci când va fi cazul şi dacă va fi cazul.

214 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Atunci când şi dacă va fi cazul, vom face remanieri

Nicolae Ionel Ciucă, Facebook

Întrebat, miercuri, la Suceava, despre declaraţia preşedintelui PSD, Nicolae Ciucă a răspuns că remanierea este un atribut al premierului.

„Sigur, avem responsabilitatea coaliţiei şi suntem lideri ai partidelor din coaliţie, iar în calitate de premier am să-mi asum această responsabilitate şi, desigur, voi avea discuţii cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliţie şi atunci când va fi cazul şi dacă va fi cazul, vom proceda la remaniere”, a afirmat Ciucă.

Întrebat, mai departe, dacă săptămâna viitoare, la întâlnirea cu grupurile parlamentare, va discuta despre remaniere, premierul a afirmat că nu: „vom discuta agenda pentru această sesiune parlamentară. Sunt obiective foarte importante pe care noi le avem în vedere, pentru că au fost o serie întreagă de reglementări pe care le-am aprobat la nivelul guvernului şi au fost transmise Parlamentului o serie de ordonanţe de urgenţă care au reprezentat jaloane şi ţinte pentru îndeplinirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Din discuţiile cu reprezentanţii Comisiei, practic ele se consideră finalizate în momentul în care sunt adoptate şi de către Parlament, ca atare, obiectivul nostru principal îl reprezintă ca aceste ordonanţe de urgenţă să fie aprobate de Parlament”.

Chestionat în privinţa eventualei cedări a Ministerului Energiei către PSD, Ciucă a spus că nu crede că e momentul oportun acum să aibă loc astfel de discuţii, „în condiţiile în care ne aflăm în plin proces de analiză a ceea ce facem astfel încât să avem un plan coerent pentru iarna 2022-2023”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici