Ciucă, despre Schengen: Vom avea o decizie în documentul final al Congresului PPE

Documentul final al Congresului PPE va cuprinde şi solicitarea ca România să devină membru cu drepturi depline al Spaţiului Schengen, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă, înainte de începerea Congresului PPE, care are loc la Bucureşti.

241 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre Schengen: Vom avea o decizie în documentul final al Congresului PPE

Ciucă, despre Schengen: Vom avea o decizie în documentul final al Congresului PPE

„Nu va fi vorba doar despre o declaraţie prietenoasă, ci va fi o cuprindere în documentul final al Congresului, prin care se solicită ca România să devină membru cu drepturi depline, respectiv şi cu frontiera terestră, a Spaţiului Schengen. Ceea ce este foarte important de subliniat este că, în acest moment, din toate punctele de vedere, România (...) a îndeplinit de mulţi ani în urmă şi îndeplineşte în continuare şi mai mult (cerinţele - n.r.)”, spune Nicolae Ciucă.

El precizează că nu este programată nicio întâlnire bilaterală cu reprezentanţii Austriei.

„Vom face în aşa fel încât, pe baza acestor discuţii, vom discuta cu toţi liderii europeni prezenţi aici, vom avea o decizie în documentul final al Congresului şi vom vedea cum vor vota colegii noştri din Austria. Şi, desigur, vom veni cu toate argumentele ca să îşi schimbe decizia. Este adevărat că în acest moment nu avem o întâlnire bilaterală stabilită, dar vom face tot ceea ce este necesar să ne transmitem mesajele pentru ceea ce reprezintă dreptul nostru de a fi membri ai Spaţiului Schengen”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici